KYB Europe lanserar nya funktioner i KYB:s app för fjädringslösningar

KYB har lanserat en uppdatering av den populära mobilappen för fjädringslösningar.Appen tillhandahåller nu delspecifika tekniska råd för fjädringsjobb – helt gratis.Teknikern skriver in bilmärke och modell, VIN-nummer eller registreringsnummer (för närvarnade endast möjligt i vissa länder) för att se vilka KYB-delnummer som krävs och får en detaljerad teknisk rapport för varje jobb. Rapporten omfattar en illustrerad monteringsvägledning steg för steg för delen, vilka verktyg som krävs (och relevanta vridmomentinställningar) samt ger en uppskattning av hur lång tid det tar att utföra jobbet. Om en KYB monteringsvideo finns tillgänglig för den här referensen kommer även den att tillhandahållas.

”Vi kände att den här funktionen var nästa steg för KYB:s app”, förklarar Jordan Day, Marketing Manager för KYB Europe Aftermarket. ”Appen hjälper nu till med alla huvudmoment i att byta fjädring. Den här senaste funktionen hjälper till att hitta delnummer och montera produkten. Tidigare funktioner hjälper teknikern att föreslå ett fjädringsjobb till en bilist samt med en uppföljning av jobbet. Vi är ytterst nöjda med den här nya funktionen och övertygade om att den kommer att hjälpa KYB:s kunder över hela Europa.”

Den senaste funktionen införs efter ytterligare kundundersökningar bland europeiska tekniker samt samtal med KYB Europe Product Management. Genom betona vilka verktyg som krävs blir det möjligt för verkstäder att förbereda jobbet. Och genom att visa vilka vridmomentsinställningar som behövs minskas risken att delar skadas genom för hård åtdragning.Eftersom den föreslagna monteringstiden inkluderas för varje jobb kan verkstäder ge mer korrekta kostnadsförslag och planera mer effektivt.

KYB:s app är utformad för bilverkstäder och har för närvarande laddats ner mer än 7 000 gånger runt om i Europa. Appen har två originalfunktioner som byggs ut med de nya monteringsinstruktionerna.Den första gör att teknikern kan föreslå ett fjädringsjobb till bilisten. Teknikern bedömer fordonet och skriver in de ”symptom” den uppvisar i appen och bifogar bild om så krävs. Appen använder sedan informationen för att skapa en specifik fordonsrapport, som skickas via sms helt kostnadsfritt till kunden.Rapporten innehåller en knapp för att ”ringa verkstaden” – i snitt klickar bilisten på den knappen 1 gång av 4. Den andra funktionen gör att mekanikern kan ta ”före och efter” foton under arbetet på bilens fjädring. Appen lägger dessa bilder till en fordonsrapport som skickas via sms helt kostnadsfritt till kunden. Rapporten förklarar arbetet som har utförts och dess positiva effekter på fordonet samt visar bilder på de gamla och de monterade delarna.

KYB:s app för fjädringslösningar kostar inget att ladda ner och använda. Den finns på 20 europeiska språk och kan kundanpassas, så att alla rapporter som skickas ut visar din verkstads namn, kontaktnummer och logotyp. De som redan har laddat ner appen behöver bara uppdatera den som vanligt för att lägga till den nya funktionen med monteringsinstruktioner. För de som inte har appen finns den idag tillgänglig från App Store och Google Play.