KYB EKS JC-förare vinner WRX-mästerskapet!

Under den sista snörika tävlingshelgen på Nürburgring-banan i Tyskland vanns titeln Rallycrossvärldsmästare 2021 av KYB EKS JC-föraren Johan Kristoffersson.

Svenske föraren Kristoffersson började ta andraplatsen i det allmänna klassen fram till sista helgen i Rallycross, med 17 poäng bakom ledaren. Under den dominerande första dagen reducerade han dock förlusten till bara 4 poäng. Dag två minskade han gradvis gapet och tog ledningen, vilket innebar att han bara behövde avsluta andra dagens final före sin främsta rival, och det var precis vad som hände.

I slutet av det senaste loppet var de två bästa förarna lika för poäng. Kristoffersson vann mästerskapet tack vare fler tävlingsvinster till hans ära – en säsong då KYB EKS JC-teamet fick möta många utmaningar vad gäller straffar och bilproblem. Efter 1/3 spelade lopp under säsongen tappade Kristoffersson 28 poäng till ledaren.

Kristoffersson är den mest framgångsrika WRX-föraren hittills. Detta var hans fjärde RX World Championship och hans första säsong med KYB EKS JC. Detta befäster hans position som den mest framgångsrika föraren i sportens historia. När han kommenterade sin seger sa han: ”Fjärde guldet i mästerskapet! Det här är helt fantastiskt. Vilken prestation för alla medlemmar i laget som har jobbat riktigt hårt i år och konsekvent har trott att vi har en chans att vinna titeln och det viktigaste är att vi inte har gett upp!”

Grattis till Kristoffersson och stor uppskattning till hans lagkamrat Enzo Ide, som spelade en mycket viktig roll under helgen och avslutade sitt första hela WRX-mästerskap någonsin på en 6:e plats. Hela teamet av ingenjörer, mekaniker och supportpersonal som man alltid kan lita på förtjänar också ett erkännande. Det är sista året som WRX-bilarna kommer att köras på traditionella förbränningsmotorer, eftersom de kommer att köras som elbilar från och med nästa säsong.

Alla KYB EKS JC Audi S1 Quattro racingbilar är utrustade med KYB-stötdämpare och KYB-levererad elektronisk servostyrning (EPS). För mer information om KYB:s engagemang för motorsport, vänligen besök www.kybsport.com och på KYB Europes sociala medier.