Elektroniskt styrda OE-stötdämpare för Volkswagen Group

Elektroniskt styrda stötdämpare från KYB Corporation (nedan kallat KYB) har framtagits av Volkswagen Group för att utrusta dess nya modeller av Tiguan, Passat Variant, SKODA Superb och Kodiaq med den nya DCC Pro (Dynamics Chassis Control Pro). Marknadsintroduktionen är planerad under första kvartalet 2024.

DCC Pro-system använder dubbla ventilstötdämpare för att självständigt kontrollera förlängnings- och kompressionssvängningar som orsakas av karossen och hjulrörelserna under körning.

Dessa ventiler reagerar på några millisekunder på vägförhållanden och trafiksituationer. ECU aktiverar respektive förlängnings- och kompressionssolenoider för att självständigt justera stötdämparens inre tryck för att passa vägförhållandena och förarens preferenser (från bekväm till väldigt sportig). Dämpningsegenskaperna justeras automatiskt på ett kontinuerligt sätt, vilket i kombination med fullt oberoende mellan förlängnings- och kompressionsrörelser ger fordonet både komfort och ökar kontrollen till den högsta nivån. Detta ger säker, dynamisk manövrerbarhet och en oöverträffad ”flygande matta” -upplevelse.

KYB och VW Group har arbetat tillsammans i flera år vilket inkluderar sport Audi RS-fjädringen, och har sedan dess samarbetat i stor utsträckning för varumärket VW. Denna nya utveckling är en del av KYB:s policy att ytterligare stärka sitt partnerskap med den tyska biltillverkaren. Den hårda utvecklings- och valideringsprocessen som konstruerats mellan KYB och Volkswagen-teamen har gjort det möjligt att erbjuda denna teknik, som hittills bara var tänkt för premiumsegmenten.

KYB kommer att fortsätta växa inom omfattande avancerad teknik som ger högt mervärde till våra kunder i dessa utmanande tider för fordonssektorn.

KYB tillverkar elektroniskt styrda stötdämpare både i Asien och Europa, i sina tillverkningsanläggningar som är specialbyggda för att ligga i framkant inom högteknologisk stötdämpartillverkning.