KYB stärker sitt engagemang i WRX mästerskapen

Tillsammans med JC Raceteknik står KYB inför nya utmaningar i World Rallycross för 2020. Det svenska teamet som går under namnet KYB Team JC kommer att tävla i både förar- och teamvärldsmästerskapet Rallycross FIA.

KYB kommer tillsammans med EKS och JC Raceteknik-teamet att utveckla stötdämpare av högsta kvalité för Rallycross och därmed fortsätta det tekniska samarbetet som startade förra året. Teamet har köpt fem Audi S1 EKS RX Supercars från EKS, av vilka två ska köra i World RX och ytterligare två i Euro RX. Alla bilar har även elektronisk servostyrning (EPS) som utvecklats och levereras av KYB.

”Att kunna komma till start med två förare i VM känns fantastiskt, det har länge varit en dröm. Tack vare KYB kommer vi till start som KYB Team JC, och vi kommer att fortsätta ha teknisk support från EKS. Den här satsningen är en utmärkt möjlighet för alla parter och gör att vi kan utvecklas ihop. Det blir en fantastisk erfarenhet för hela teamet, och kommer även gynna våra EM-förare” – kommenterar Joel Christoffersson, teamchef för JC Raceteknik.

”Jag känner mig entusiastisk inför en ny säsong med ett helt nytt team. JC Raceteknik och Robin visade i fjol att de hade ett bra tempo i Euro RX, så i år tror jag att vi kommer kunna vara ännu starkare med två bra bilar i VM. Jag längtar efter att få sätta mig i EKS Audi av senaste spec med de mest aktuella stötdämparna från KYB. Robin känner definitivt bilen bättre än mig, men förhoppningsvis kan jag hänga med i hans tempo så snabbt som möjligt” – sa Baumanis.