KYB anbefaler at bilmekanikkverksteder har tilgang til
spesialiserte spesialverktøy som muliggjør sikker og effektiv
utskifting av fjæringssystemets komponenter.

Kornet spiralfjærkompressor

Les mer

Kornet spiralfjærkompressor

Enheten brukes til å installere og fjerne støtdempere og fjærer på den sikreste måten. Den automatiske plasseringen av armene gjør det lettere å jobbe med koniske og ikke-aksiale fjærer, og det designet klemmesystemet foran og siden påvirker den raske fjærbyttet.

Sikkerhetsdekselet og spesialkjeden som brukes når du arbeider med enheten beskytter brukeren mot ukontrollert frigjøring av fjæringen og lar også støtdemperen sitte trygt i enheten.

Vektmontert spiralfjærkompressor

Les mer

Vektmontert spiralfjærkompressor

Universalavtrekkere for montering og demontering av spiralfjærer med integrert klemme i en skrue øker brukerens sikkerhet under reparasjoner som utføres på McPherson-søylen. Muligheten til å skifte ut et sett med kjever med en dedikert diameter øker.

Induksjonsovner

Les mer

Induksjonsovner

En induksjonsvarmer genererer et elektromagnetisk felt til å varme opp metaller uten å produsere en flamme. Bruken av en induksjonsvarmer tillater lokal, presis og sikker oppvarming av metall for raskt å løsne korroderte eller gripede gjengetilkoblinger.

Takket være bruk av induksjonsteknologi er det ingen fare for brann, og bruken av enheten er mye tryggere enn åpen ild ved bruk av gassbrennere.

Momentnøkkelen

Les mer

Momentnøkkelen

Momentnøkkelen brukes til å stramme skruene med riktig moment. Momentnøkler forhindrer at boltene strammes og tillater stramming som anbefalt av bilprodusenten eller komponentprodusenten. KYB anbefaler at når du velger en skiftenøkkel, må du være oppmerksom på størrelsen på håndtaket som konsollene er montert på og verktøyets arbeidsomfang.

Momentnøkler bør kalibreres regelmessig, spesielt når de brukes intenst.
Angi riktig øyeblikk for et bestemt kjøretøy finner du i KYB Suspension Solutions-appen.

Støtdemper og sett med øvre mutterfeste

Les mer

Støtdemper og sett med øvre mutterfeste

Et spesialisert sett sammen med stikknøkler brukes til å låse stempelstangen når du strammer og skru av støtdemperen. Sammensetning brukt på de mest populære kjøretøyene.

Merk: Tiltrekkingsmoment anbefalt av bilprodusenten må følges!

Kontrollenhet for hengeben

Les mer

Kontrollenhet for hengeben

Gjelder støtdempere utstyrt med innvendige rekylbevegelser. Verktøyet lar deg komprimere den indre fjæren og forlenge stempelstangen til passende nominell høyde slik at de gjenværende elementene i McPherson-søylen kan monteres.

For mer informasjon om fjærende fjærer, anbefales det at du ser på den tekniske bulletin.

Spredereverktøy for navklemme

Les mer

Spredereverktøy for navklemme

Enheten brukes til å utvide veksleren for demontering og montering av støtdemperen uten fare for å skade veksleren produsert i aluminium eller støpejern. Enheten er helt justerbar og designet for forakselbrytere med både et aksialt uttak og et ikke-aksialt uttak. En enhet med et ganske bredt bruksspekter, som f.eks. brukes til doble kuleledd.

Hengespak for å senke fjæringen

Les mer

Hengespak for å senke fjæringen

Universelt verktøy som trengs for demontering av opphengselementer, hengearmer, kulekoblinger. Justerbar rekkevidde lar deg jobbe med forskjellige typer lenkearmer. Effekten av "innflytelse" oppnås gjennom den spesialiserte formen og brukergenererte press.

Kuleleddsseparator (4-veis kjøring)

Les mer

Kuleleddsseparator (4-veis kjøring)

Den universelle kulefugen lar de fjernede pinnene fjernes uten behov for slagverktøy.

Enheten fungerer etter skruepresseprinsippet med en fin gjenge, uten å skade stengene eller stabilisatorene og stangendene.

Universal kulelagersett

Les mer

Universal kulelagersett

Universalsett for utskifting av forhjullager direkte på bilen med en skrue. Valget av forskjellige størrelser på skåler og avstandsstykker gjør det mulig å bruke for de fleste kjøretøy uten å måtte fjerne navet. I praksis eliminerer verktøyet risikoen for skade på bilens komponenter og reduserer reparasjonstiden.

Universalsett med trykkhylser (for fjærbusker)

Les mer

Universalsett med trykkhylser (for fjærbusker)

Det er et universelt sett for demontering og montering av fjæringshylser, kulelager, tetningsringer og gummilager. Settet kan brukes individuelt (direkte på bilen) eller sammen med en verkstedpress. Settet inneholder ringer med spesielle spor for optisk kontroll under drift.