Slutten av WRX sesongen i Sør-Afrika

Verdensmesterskapet i Rallycross i 2019 vil bli husket i lang tid som et av de mest interessante motorsportsløpene i historien. Vi er stolte av at KYB-ingeniører og teknologi klarte å støtte Andreas Bakkeruds Monster Energy RX Cartel-team.

RX Cartel-laget ble påmeldt og kom inn til turneringen i 2019 i siste øyeblikk. Med minimal forberedelse var det en suksess å kunne ha to førere som klarte å nå pallen og en debuterende racefører Krisztian Szabo som var støttet av EKS.

Briten Liam Doran avsluttet sesongen på den høye 8. plassen med 114 poeng. Den ungarske EKS-føreren Krisztian Szabo kom på 10. plass med 99 poeng. Monster Energy RX Cartel team tok 3. plassen i den generelle klassifiseringen, med 299 poeng.

Nordmannen Andreas Bakkerud og svensken Timmy Hansen avsluttet sesongen etter 196 løp med 211 poeng på andreplass basert på antall vunne rundeserie.

KYB er en stolt samarbeidspartner av EKS og Monster Energy RX Cartel-lagene som deltar i FIA World Rallycross Championship i 2019. Alle tre bilene, mye brukt og kjent i motorsport, var utstyrt med støtdempere og elektronisk servostyringssystem (EPS) designet og produsert av KYB.