“Pole of Cold”-ekspedisjonen

KYB har vært med på å støtte en episk arktisk ekspedisjon til “Pole of Cold” (Kaldpolen); ekspedisjonsteamet har vært det første i verden til å ha nådd de fjerne Nysibirøyene med bil.

Det var Toyota-ambassadøren Bogdan Bulychev som var teamleder. Totalt var den svært krevende ruta over 20,000 kilometer lang, hvorav 7,000 kilometer var terrengkjøring, inkludert kjøring på det frosne Nordishavet. Gjennomsnittstemperaturen var minus 50 grader celsius, mens den laveste målte temperaturen var minus 62 grader celsius. Ekspedisjonen startet i januar og endte i mai. Ruta gikk gjennom Jakutia – Kaldpolen – Kolyma – Magadan – Kamtsjatka – Tsjukotka.

Teamet brukte to kjøretøy: en Toyota Hilux og en Toyota Land Cruiser Prado 150. Begge SUV-ene var godt forberedt til å kjøre i ekstreme forhold, med 38 tommers hjul og LED-belysning. De var også utstyrt med varmeisolasjon og dobbelt glass i rutene, hadde ekstra varmeapparater installert på begge motorene, en varmeteppe på toppen og isolasjonskasser for beskyttelse av kjølerne. Drivstofftanken på Hilux-en holder opptil 350 liter og Prado-tanken holder opptil 400 liter, noe som gjør det mulig at motorene er i kontinuerlig drift i opptil 10 dager.

Bilene som var brukt under ekspedisjonen var utstyrt med KYB-støtdempere utviklet for å sikre pålitelig drift og komfort på offroad kjøretøy, samtidig som deres utmerkede kjøreegenskaper bevares. De tekniske løsningene brukt i støtdemperne muliggjør at temperaturen stabiliserer seg under drift, reduserer risiko for væskeskumming og minsker indre spenninger, og følgelig forlenger støtdemperens og hele fjæringens levetid. Dette er spesielt viktig i Arktis. Det var den beste og strengeste kuldetesten støtdemperne våre kunne ha vært utsatt for.

For å se mer av selve kjøringen og ekstreme forhold under ekspedisjonen, se videoen på KYB Europe’s YouTube kanal.