Mest moderne løsninger: oppsummering av KYB sin forskning og utvikling

KYBs over 100 års erfaring med design og produksjon av hydrauliske komponenter er knyttet til et bredt spekter av kompetanse og kunnskaper. Disse inkluderer fysisk vurdering av komfort og kjøreegenskaper utført av kvalifiserte sjåfører, moderne teknologi for å forutsi kjøretøyets atferd på veien gjennomført ved hjelp av datasimuleringer, statistisk analyse og mye mer. Nå bruker KYB neste generasjons kunstig intelligens (AI) for å akselerere og forbedre analysen av de enorme datamengdene som samles inn under produktutvikling, testing og produksjon.

Vi spurte KYBs FoU-team om kunstig intelligens og noen andre nye teknologiske prestasjoner:

Hvordan bruker KYB kunstig intelligens (AI) til å utvikle støtdemperteknologi?

Innen teknologiområdet er det viktig å sortere en enorm datamengde og bytte de mot informasjon av teknisk betydning. For å gjøre dette bygger KYBs Avdeling for Forbedring av Digital Transformasjon en IoT-plattform som bruker skyteknologi for å samle inn, analysere og visualisere enorme datamengder raskt, sikkert og kostnadseffektivt. Vi bruker AI-teknologi som kjernen i plattformen.

Kunstig intelligens er ikke en teknologi der informasjonen som kreves av brukeren etter å ha tastet inn dataene, kommer til syne. Fordelen med kunstig intelligens er effektiv og nøyaktig utvinning av nødvendige parametere fra enorme datamengder. Derfor er det viktig å velge nøye utvalgt informasjon ved å utnytte KYBs mange års erfaring og kompetanse. Vi innså at problemet som krever oppmerksomhet i støtdemperen er antall sykluser/ rotasjon som utføres under endring av retningen på stempelstangbevegelsen, så vel som den høye frekvensen av fjærens kompresjon / strekking under akselerasjon. I disse områdene kan vi bruke AI til å trekke ut de relevante styringsparameterne med «kjøredata i svinger» og veigrep med «data som gjelder kjøring på ujevne veioverflater».

KYB ProsmoothTM-teknologi og ekstra hydraulikkoljestrømningsregulering teknologi.

Teamet vårt gjennomførte eksperimentkjøring med opptil 600 forskjellige kombinasjoner av hydraulikkolje og komponenter for å samle inn store mengder data, sammen med evalueringsrapporter fra våre dyktige testingeniører. Vi har forberedt hydraulikkvæske for støtdempere og glidende deler med forskjellige egenskaper, erstattet elementer mange ganger, og vurdert kjøretøy, alt som svar på kundens smak og krav.

Forskjellen mellom fysisk evaluering og faktisk kjøretøyadferd ble analysert for å bestemme sammenhengen mellom evaluering av benktester, evalueringer av individuelle komponenter og komponentevaluering. Vi identifiserte årsaken til friksjonsegenskapene som påvirker kjøreopplevelsen, noe som førte til at KYB lanserte «KYB ProsmoothTM» i markedet. Intern friksjon i støtdemperen styres ved hjelp av nyutviklede glidematerialer og ekstra variabel hydraulikkoljes strømningsteknologi. Dette produktet gir både god komfort under kjøring, samt utmerket veigrep og stabilisering i svinger.

Forbedring av kjøreparametere, veifølelse, kontrollen over kjøretøyet og friksjon ble opprinnelig brukt av KYB sin Avdeling for Motorsport hvor den forbedret ytelsen til racing-støtdempere. Innføringen av KYB sin kunstige intelligens teknologi betyr at vi kan teste enda mer ved å samle inn og analysere nødvendige data raskere og mer nøyaktig, noe som gir ingeniørene våre innsikt i hvordan vi kan forbedre hvert innovativt produkt.

Hva tror KYB vil være fremtidens trender for bilprodusenter?

Det enorme antallet SUV-er og økningen i autonome og elektriske kjøretøy får bilprodusenter til å endre måten de tenker på støtdempere. Komfort blir nå en prioritet for mange bilprodusenter. I tillegg, er ikke vektreduksjon lenger så viktig som for noen år siden på grunn av økt effektivitet og antall kjøretøy som nå er helt elektriske eller utstyrt med hybridteknologi. For elektriske biler er størrelsen på fjæring også en viktig faktor på grunn av størrelsen og posisjonen til batteriene, noe som fremgår av det siste samarbeidet mellom KYB og REE for å skape et hjuloppheng kalt «in-wheel suspension».

I kjernesegmentet kan vi foresi implementering av passive hjelpesystemer som ADC (frekvensavhengige systemer) og hydrauliske grensesystemer (Progressive Hydrauliske Puter), den sist prisbelønte løsningen utviklet av KYB i samarbeid med PSA. Når det gjelder mellomklassebiler, vil trenden være å bruke variabel demping (variabel demperytelsesegenskaper) i enkle konfigurasjoner (2 fjæring/demping-karakteristikk valgt automatisk eller manuelt), mens det gjelder systemer rettet mot avanserte premiumbiler, vil løsninger som KYB sin Smart Dempekontroll (Intelligent Damping Control), trenden med 1 ventil eller 2 ventiler (den beste løsningen), kombinert med vei-skanning teknologi brukes, som allerede kan sees i den siste KYBs OE-utviklingen med Lexus, Toyota og PSA.

Det neste trinnet er aktive suspensjoner, selv om masseimplementeringen av denne teknologien ikke er nært forestående. Disse løsningene har et bredt utvalg av funksjoner, inkludert svingnings- og vibrasjonskontroll, stabiliseringskontroll for kjøretøy som begrenser bevegelser som «bodyroll, dive» og «squat», kontroll over kjøretøyet mens styring og kroppshøyde-kontroll for maksimal aerodynamisk effektivitet.