KYB Team JC vinner tittelen i 2020 Rallycross Verdensmesterskap

Det svenske KYB Team JC, som konkurrerte i sitt første FIA World Rallycross Championship, ble mester i World RX Team 2020, og etterlot sin nærmeste rival med 16 poeng bak. Den svenske føreren Mattias Ekström tok andreplassen i World RX Drivers under konkurransen, og lagkameraten Robin Larsson ble klassifisert på sjetteplass.

Etter en eksepsjonell sesong med åtte runder i fire forskjellige land ble den niende finalerunden (som ble avholdt på Nürburgring i Tyskland) kansellert. På grunn av de gjeldende begrensningene og å score flest poeng i første runde, ble KYB Team JC erklært Verdensmester.

KYB Team JC var representert på racerbanen av to førere: tidligere RX verdensmester Mattias Ekström og regjerende Euro RX og RallyX nordisk mester Robin Larsson. Lagets høydepunkter i 2020 inkluderer seier i andre sesongrunde i Höljes (Sverige) og dobbeltpall i Riga (Latvia). Ekström fikk to seire i løpet av året og tre andreplasser, noe som satte ham på andreplass i hele RX-førernes verdensmesterskap. Dette er et fantastisk resultat med tanke på at han erstattet Janis Baumanis i siste øyeblikk, som dessverre falt ut på grunn av budsjettbegrensninger forårsaket av Covid19. Larsson løp i imponerende stil gjennom hele sesongen, kvalifiserte seg til finalerunden fire ganger og ble nummer to i Latvia. I den generelle klassifiseringen av førere tok han en høy sjetteplass.

«Jeg tror at sesongavslutningen gikk enda bedre enn forventet til tross for coronavirus,» sier Ekström. ”For et år siden fant jeg sjansene mine for å returnere til Rallycross nær null, men etter å ha kommet inn i konkurransen ble racing enda mer ekstrem. Vi hadde noen problemer underveis, men det er også en del av de tøffe reglene i dette spillet. Jeg er glad for at det er sponsorer og selskaper som ikke er redd for å investere selv i slike vanskelige tider, spesielt siden noen løsninger ble introdusert i aller siste øyeblikk. Jeg er også veldig stolt over å se hvor mye krefter KYB har lagt ned for å utvikle støtdempere som fikk oss til å vinne verdensmesterskapet».

KYB Europe gratulerer hele KYB Team JC for å ha konkurrert mot de beste driverne og slitt med de tøffeste forholdene og med mange restriksjoner som aldri ble oppstått før. Spesielle gratulasjoner kommer også til EKS-teamet, Audi S1s designere, samt våre partnere som hjelper til med å utvikle høyteknologiske støtdempere som hjalp til med å vinne Verdensmestertittelen. De samme gratulasjonene kommer ingeniørene til KYBs motorsportsdivisjon i Japan.