KYB tar testbanen

I en nylig videoserie produsert av KYB Americas, tok KYB til testbanen, og avslørte sterke forskjeller mellom KYB, premium konkurrentsjokk, slitte støt og lavkostnadssjokk.

For å sikre rettferdig testing, hyret KYB to uavhengige, profesjonelle testførere fra dekkindustrien for å kjøre to matchende 2015 Chevrolet Equinoxes, hver med over 150 000 km på kilometertelleren. For å garantere konsistente og pålitelige resultater, ble hvert kjøretøy utstyrt med nye bremseklosser, skiver og stabilisatorledd før testing, sammen med en full firehjulsjustering. Før hver enkelt test ble bilene også utstyrt med fire splitter nye dekk og en full tank med drivstoff ble lagt til. Den eneste forskjellen mellom kjøretøyene var støtdempere.

I løpet av to dager sammenlignet og testet KYB de fire forskjellige støtdempersettene. Disse inkluderte: de slitte OEM-støtdemperne; en rimelig konkurrent; en førsteklasses konkurrent og KYBs Excel-G-serie. Utformet for å la testførerne oppleve hvert av produktene i virkelige kjøresituasjoner, inkluderte vurderingen:
Vått spor: Et sprinkleranlegg dynket veien jevnt for å etterligne våte kjøreforhold, slik at trekkraft, håndtering og bremsing kunne testes.
Slalåm: For å evaluere kontroll og karosserirulling.
Bremsing: Måling av bremselengder fra 80-0 km/t i både våte og tørre forhold.
Ekte veier: 11 km sløyfe på virkelige veier for å evaluere ytelsen i den virkelige verden.

Ved hjelp av data samlet inn fra elektronisk datainnsamlingsutstyr installert i begge kjøretøyene, viste resultatene at KYB overgikk alle alternativer; både i den virkelige verden og på testbanen. Disse resultatene gjenspeilte meningene til begge uavhengige profesjonelle testere, som også begge var enige om at KYB Excel-G var det overlegne valget.

For å forstå virkningen som støtdempere har på bremselengder, ble bremsetester utført i både våte og tørre forhold. Når man sammenligner slitte OEM-støtdempere med en rimelig konkurrent, fant resultatene at billige støtdempere faktisk var dårligere enn slitte OEM-støtdempere når det gjaldt å stoppe trygt i både våte og tørre forhold. Som du kan forvente, ble stoppdistansene drastisk forbedret når du testet både KYB og dens premiumkonkurrent i tørre forhold. Men i våte forhold der trekkraften ble redusert, stoppet kjøretøyet utstyrt med KYB-støt 1,8 meter kortere enn premium-konkurrenten – bredden på en bil.

ABS aktivitet ble også overvåket for å demonstrere direkte støtdempere på ytelsen til kollisjonsforebyggende systemer. Under et nødstopp fra 80 km/t betydde økt nesedykking av bilen at ABS-systemet ble aktivert flere ganger når du overvåket slitte OEM-støtdempere, da bilens sikkerhetssystem prøvde å opprettholde trekkraften. Hver gang dette skjedde, slapp ABS bremsene øyeblikkelig for å unngå å skli, men denne handlingen legger til tid og avstand til stoppprosessen. KYB og premium-konkurrenten viste derimot langt mindre aktivering, slik at bilen kunne stoppe raskt og jevnt. Disse testene indikerer klart viktigheten av å bytte ut slitte støtdempere, ettersom slitte støtdempere ventilerer i dette tilfellet til en lengre nødstopp.

Begge uavhengige testere konkluderte med at under kjøring var det en merkbar forskjell mellom KYB-støtdempere og slitte OEM-støtdempere, og kommenterte at forskjellen mellom de to var «natt og dag». Når de sammenlignet KYB med premium-konkurrenten, roste testerne KYB-sjokk for bilens kontroll og ro, noe som gjør at bilen føles mer «låst», «følger bevegelsene på veien» mer effektivt.

Skann QR-koden for å se videoen selv.