KYB støtter WRX igjen

Verdensmestere KYB EKS JC-teamet slår seg sammen med Johan Kristoffersson, som har allerede blitt FIA verdensmester i Rallycross tre ganger, i en kamp for FIA World RX 2021-tittelen. Kristoffersson slår seg sammen med belgieren Enzo Ide og begge sjåfører bruker KYB-støtdempere og elektronisk servostyring i den siste generasjonen av Audi S1 ​​EKS RX quattro.

“Hvis du ikke kan vinne over ham, slå seg sammen med ham – det er så enkelt” – sier eieren av KYB EKS JC-teamet, Mattias Ekström. “Jeg har kjempet med Johan flere ganger og jeg synes at alle er enige i at han har eksepsjonelle evner, så han passer perfekt til KYB EKS JC 2021-kampanjen for å utfordre konkurrentene i konkurransen for begge titler, nemlig det beste teamet og den beste sjåføren, igjen.”

Den 32 år gamle svenske sjåføren har stått på World RX-seierspallen 32 ganger, og 24 ganger kom han på første plass. Kristoffersson har ikke bare vunnet tre World Rallycross verdensmester-titler (2017, 2018, 2020), men også tre Porsche Carrera Cup Scandinavia-titler, to Scandinavian Touring Car Championship-titler og en Superstars International Series-tittel. For øyeblikket, er han på toppen av listen av Extreme E-lederne, sammen med sitt teamkamerat, Molly Taylor, etter å ha vunnen 2 av 2 runder for Rosberg Racing.

“Først og fremst er jeg glad at jeg kan kjøre hele FIA World RX sesongen, og det å gjøre det med et nytt team, blir en ny utfordring for meg” – sier Johan Kristofferson. “KYB EKS JC vet hvordan vinne billøp og mesterskap, og etter de to første testdagene kan vi se at vi kan lære av hverandre og få nye erfaringer. Joel Christoffersson og hele teamet er svært engasjerte og motiverte for å oppnå målet som er å forsvare tittelen av den beste Sjåføren og, sammen med Enzo, også tittelen av det beste Teamet.”

“Frem til i dag, er Johan den mest suksessrike sjåføren i World RX, og jeg er veldig glad for at vi kan ha ham i teamet vårt sammen med Enzo, takket være støtte fra Red Bull, Ravenola, KYB og Blåkläder. Hans erfaring og kunnskap vil hjelpe oss med å utvikle oss videre, og for Enzo vil det være en mulighet til å lære av de beste. Vi vil fortsette tester før sesongen og jeg er sikker på at våre konkurrenter vil være nødt til å jobbe hardt”, sier sjefen av KYB EKS JC-teamet, Joel Christoffersson. “2021 blir et spesielt år for KYB EKS JC, fordi bilene våre skal kjøre i tre mesterskap – FIA World RX, Nitro Rallycross (USA) og RallyX Nordic.”

WRX består av 7 to-dagers begivenheter over hele Europa, og teamene kjører på rallybaner som er en blanding av rallybaner og baneløp. Sjåførerne er utstyrt med RX Supercars biler med over 600 hk som akselererer fra 0-100 km/t på under to sekunder. Du finner siste nytt om World RX i KYBs sosiale medier.