KYB samarbeider om utforming av neste generasjon av modulær EV-plattform (Electric Vehicles – Elbiler)

KYB Corporation har inngått et samarbeid med det israelske selskapet EE Automotive (REE) som har bedt om utvikling av nye, høyteknologiske fjæringsløsninger for sine fremtidige plattformer for elbiler.

KYB har lang erfaring innen semi-aktive og aktive fjæringssystemer som vil styrke neste generasjons REE EV-plattform. Dette vil gi friheten i design og kostnadseffektive, modulære løsninger for e-mobilitet. Ved å kombinere KYBs ekspertise innen avanserte fjæringssystemer og banebrytende REE-teknologi innen elbil-plattformer vil revolusjonere elbildesign.

REE arbeider for å plassere ikke bare fjæringen, men også bremsing, styringssystem og elektrisk motor i hjulbuen på kjøretøyet. KYBs engasjement i prosjektet innebærer utvikling av en innovativ «inn-wheel suspension» i hjulet. Denne løsningen kalles REEcorner ™. Hver modul er helt uavhengig og drevet av den toppmoderne ECU REEboard ™ som styres av avansert x-by-wire-teknologi. Denne teknologien muliggjør ekstrem modularitet, da plattformen kan tilpasses kravene til ethvert kjøretøy, noe som resulterer i best mulig kompatibilitet, effektivitet og kostnadsreduksjon.

REEboard ™ er en helt flat, justerbar og modulær plattform. Den gir ubegrenset bilkroppskonfigurasjoner med fullstendig designfrihet og mer plassbesparelser. Siden det ikke er nødvendig å designe en ny plattform for hver type kjøretøy, sparer dette betydelige kostnader og tid. Det gir mer plass på et mindre område, slik at man kan bære flere batterier i et spesielt «kabinett».

Dette partnerskapet er KYBs første samarbeid med et teknologiselskap basert på elbil-plattformer. Kazunori Masumoto, daglig leder for engineering hovedkvarter ved KYB Automotive Component Business Division, forklarer: «KYB har lang erfaring med å utvikle og produsere avanserte fjæringssystemer. Vi er glade for å kunne jobbe med REE Automotive og dele sin revolusjonerende visjon om elektriske biler ved å designe et fjæringssystem som støtter behovene til morgendagens mobilitetsøkosystem.»

REE medgrunnlegger og administrerende direktør Daniel Barel kommenterte: «REE er glade for å ønske KYB velkommen inn i vårt unike nettverk av globale strategiske bilpartnere som deler sin verdensklasse erfaring innen avanserte fjæringssystemer. KYB-teknologi vil spille en nøkkelrolle i den raske utviklingen av våre neste generasjons EV-plattformdesign, som gjenskaper en elektrisk bil ved hjelp av en helt flat, justerbar og fullt modulær plattform klar for fremtidig elektromobilitet.»