KYB gjennomfører forskning innen automatisert kjøring

KYBs forsknings- og utviklingsingeniører har jobbet med utvikling av et integrert system for kontroll av støtdempere/servostyring som støtter automatisert kjøring på en komfortabel og trygg måte.

Det integrerte kontrollsystemet oppnår avansert kontroll over bilens bevegelse ved å koble sammen støtdempere og servostyring. Takket være teknologien som er utviklet blir svingningen (en roterende bevegelse i svingeretning) redusert.

Systemet bruker opplysninger om kjøreruten som blir hentet inn fra kartdata samt andre opplysninger som samles i løpet av automatisert kjøring for å forutsi bilens fremtidige bevegelse og vibrasjon. Deretter styrer systemet servostyringen for å oppnå optimal kjøring uten svingning. Dessuten, til og med når bilen kjører på et ujevnt underlag (trinn, humper, små søkk, osv.), brukes støtdemperes vibrasjoner til å forutsi bilens svingning på forhånd, og systemet styrer servostyringen for å motvirke svingningen.

Det forventes at systemet gir 50 prosent reduksjon i svingning som oppstår når ett av hjulene kjører på et trinn på noen centimeter, noe som fører til en reduksjon i bilulykker forårsaket av svingning og påfølgende overstyring.

Systemets effektivitet har blitt bekreftet ved å installere det i en testbil som kjørte på KYB sitt moderne eksperimentelle utviklingssenter i Japan. Utviklingsprosessen fortsetter med å prosjektere og verifisere systemets anvendelse i produkter.

– Automatisert kjøring er en meget viktig del av forskning og utvikling innen bilsektoren, og KYBs flotte ingeniører står i fremste linje i utviklingen av rollen som styrings- og opphengskomponenter kan spille i å sikre at det neste kjøreteknologispranget er så trygt som mulig, sier Jordan Day, Marketing Manager i KYB Europe.