KYB er leverandør av støtdempere for hydrogendrevet Toyota Mirai

Det nye Toyota Mirai av andre generasjon, et hydrogenbrenselcelledrevet kjøretøy (FCEV), benytter KYB-støtdempere som originalutstyr.

Den første generasjonen av Mirai ble lansert i 2014. FCEV-er er hydrogendrevne kjøretøy og er den beste økologiske løsningen fordi de tilbyr lang rekkevidde (opptil 502 km for Mirai) og korte tanketid med null utslipp. Mirai er det japanske ordet som betyr fremtid. Toyota begynte å utvikle brenselceller i Japan på begynnelsen av 1990-tallet og utarbeidet en serie av slike kjøretøyer ved å gjennomføre veitester over 1 600 000 km.

Det har blitt brukt et nytt fjæringssystem for å oppnå bedre bilkjøring, tilstrekkelig stabilisering i å ta sving og et høyt nivå av komfort og sikkerhet under kjøring. Mirai har en flerkoblings-fjæring foran, øverst og nederst på bakaksel. Dens stivhet er også økt foran og bak for å motvirke overdreven sidehelling av kroppen. Riktig justering av fjæring forbedrer stabilitet og gir stor kjørefornøyelse. Kjøretøyet er utstyrt med nye KYB-støtdempere på for- og bakakslene, som sikrer utmerkede kjøreegenskaper og et høyere nivå av komfort og sikkerhet med hver minste reaksjon på rattbevegelsen.

Til tross for høye produksjonskostnader ved hydrogendrevne biler, har Toyota solgt mer enn 10 000 stykker av første generasjon Mirai og har til hensikt å øke den til 30 000 for den nye modellen. Toyota har redusert produksjonskostnader for brenselcellesystemer med 95% sammenlignet med sin forgjenger ved å bruke mindre, lettere, mer effektive og billigere – når det gjelder produksjon – komponenter.

«Med hensyn til det at EU skal innføre 30 millioner nullutslippsbiler innen 2030 og klimanøytralitet innen 2050, er KYB forpliktet til å samarbeide med bilprodusenter for å sikre fjæringer i verdensklasse for deres miljøvennlige prosjekter,» konkluderte Jordan Day, leder for markedsføring i KYB Europe.