KYB EKS JC-fører vinner WRX!

Under den siste snørike helgen med racing på Nürburgring-banen i Tyskland, ble tittelen Rallycross-verdensmester 2021 vunnet av KYB EKS JC-fører Johan Kristoffersson.

Den svenske føreren Kristoffersson begynte å ta andreplassen i det generelle klassen frem til siste helg i Rallycross, med 17 poeng bak lederen. På den dominerende første dagen reduserte han imidlertid tapet til kun 4 poeng. På dag to reduserte han gradvis og tok ledelsen, noe som betydde at han bare måtte fullføre den andre dagens finale foran hovedrivalen, og det var akkurat det som skjedde.

På slutten av det siste løpet var de to beste sjåførene like med poeng. Kristoffersson vant mesterskapet takket være flere løpsseire til gode – en sesong der KYB EKS JC-teamet måtte møte mange utfordringer med tanke på straffer og bilproblemer. Etter 1/3 løp spilt i sesongen tapte Kristoffersson 28 poeng til lederen.

Kristoffersson er den mest suksessrike WRX-sjåføren til dags dato. Dette var hans fjerde RX verdensmesterskap og hans første sesong med KYB EKS JC. Dette befester hans posisjon som den mest suksessrike sjåføren i sportens historie. I en kommentar til seieren sa han: «Fjerde gull i mesterskapet! Dette er helt utrolig. For en prestasjon for alle medlemmene av laget som har jobbet veldig hardt i år og konsekvent har trodd at vi har en sjanse til å vinne tittelen, og det viktigste er at vi ikke har gitt opp!”

Gratulerer til Kristoffersson og stor takk til lagkameraten Enzo Ide, som spilte en veldig viktig rolle i helgen, og avsluttet sitt første komplette WRX-mesterskap noensinne på en 6. plass. Hele teamet av ingeniører, mekanikere og støttepersonell som alltid kunne stoles på, fortjener også anerkjennelse. Dette er det siste året WRX-bilene går på tradisjonelle forbrenningsmotorer, da de fra neste sesong kjører som elbiler.

Alle KYB EKS JC Audi S1 Quattro racerbiler er utstyrt med KYB støtdempere og KYB-levert elektronisk servostyring (EPS). For mer informasjon om KYBs satsing på motorsport, vennligst besøk www.kybsport.com og på KYB Europes sosiale medier.