KYB Actimatic Damper System for motorsykler

KYB Corporation setter i produksjon den innovative løsningen som er KYB Actimatic Damper System (KADS).

KADS er et elektronisk styrt semi-aktivt fjæringssystem dedikert til motorsykler som integrerer teknologi av dempekraftjustering med hydraulisk teknologi.

Systemet introduserer det originale «Ground-Hook»-konseptet (”krok fra bakken”) utviklet av KYB-ingeniører som sikrer sjåføren følelsen av «jording» av dekket til veien og gir følelsen av større sikkerhet. Dette støtter sjåførens ferdigheter og bidrar til maksimal stabilitet og kontroll når man kjører motorsykkelen.

Den siste versjonen av Yamaha Tracer 9 GT-motorsykkelen vil være utstyrt med KADS-systemet, som vil sikre både sportslig ytelse og komfortabel kjøring. Den fullt justerbare elektroniske fjæringen foran og bak er styrt av en seksakset treghetsmåler (IMU) og en motorstyringsenhet (ECU). Fjæringsstyreenheten (SCU) beregner optimale innstillinger for fjæringsdemping, som umiddelbart justeres av en spesiell elektromagnetventil for å sikre jevn og sikker motorsykkelkjøring, uavhengig av belastning eller kjøreforhold. Modus stilles inn via grensesnitt på TFT-skjermen.

Dette fjæringssystemet genererer en konstant dempekraft, selv når stempelet i støtdemperen beveger seg saktere. Dette bidrar til riktig posisjonering av motorsykkelen når man starter fra stillestående og stabiliserer også chassisposisjonering under akselerasjon, bremsing og svinging. Det elektronisk styrte systemet kontrollerer returdemping og kompresjonsdemping på forgaffelen og returdempingen i den bakre støtdemperen. Denne svært avanserte fjæringen genererer et mye bredere spekter av dempekraft enn den konvensjonelle løsningen og er i stand til å reagere umiddelbart på endrede veiforhold for å oppnå optimale kjøreegenskaper.

KYB er ikke bare de mest kjente fjæringssystemene for biler i Europa, KYB er også verdenslederen innen motorsykkelfjæringer, inkludert bakre støtdempere og forgafler.