Hydraulisk system: Det har ligget i vårt DNA i 100 år

For 100 år siden, i november 1919, begynte KYB reisen sin. Shiro Kayaba var en talentfull student som fikk studieplass ved det prestisjetunge Waseda-universitetet i Tokyo og valgte fakultetet for ingeniør- og naturvitenskap. I løpet av året ble han imidlertid skuffet over studiene, og i stedet for å studere begynte han å bruke mye mer tid på sin egen forskning. Med argumenter for at kurset hans er «en møysommelig leksjon basert på en urokkelig versjon av fortiden» sa Kayaba, «jeg vil jobbe fritt basert på ånden, inspirasjonen og nysgjerrigheten jeg ble født med.» Med denne antakelsen forlot Kayaba universitetet, og viet seg helt til sin egen forskning.

Kayaba hadde allerede patenter på sin uavhengige forskning, og sikret seg den nødvendige finansieringen fra en fremragende forretningsmann som ofte hjalp lovende studenter ved Waseda-universitetet. 19. november 1919 grunnla 21 år gamle Shiro Kayaba Kayaba Research Center, med 30 forskere på. KYB-forgjengeren ble født og reisen vår begynte.

Forskningssenteret og Kayaba selv fanget raskt oppmerksomheten til den japanske marinen. Han avviste tilbudet deres og foretrakk å arbeide på sitt Senter fram til Kanto-jordskjelvet i 1923. Jordskjelvet med styrke på 7,9 tok livet av over 140 000 mennesker. Siden det skjedde midt i lunsjtiden, da de fleste mennesker lagde mat, ble hele regionen rammet av branner. Kayabas forskningssenter ble fullstendig utbrent, og Kayaba sa at det eneste rette valget for ham ville være å jobbe i den japanske marinen, der hans erfaring innen hydraulikk førte til at han dannet fjernstyrte hydrauliske systemer brukt i forbindelse med flyets avgang og landing på hangarskip, samt hydraulisk landingsutstyr for å redusere flyets slagkraft ved landing.

I mars 1930 fikk Kayaba besøk av en britisk ingeniør som kom for å avgjøre en tvist han hadde med det japanske patentverket om det hydrauliske landingsutstyret han hadde designet. Etter å ha sett den perfekte Kayaba-designen, forlot den britiske ingeniøren sin egen chassis-design og reklamerte for Kayaba-chassiset istedet. Ordrer kom fra hele verden. Dette, sammen med en annen Kayabas oppfinnelse som muliggjorde flyets ta av fra korte rullebaner i det fjellrike terrenget i Japan, ga Kayaba tilstrekkelige midler til å bryte vekk fra marinen og etablere Kayaba Manufacturing Co. i 1935, selskapet i dag kjent som KYB.

Shiro Kayabas ånd og filosofi, sammen med hans banebrytende forskning og oppfinnelser, lever i dag, 100 år senere, i utviklings- og produksjonsprosessen til KYB. KYB er en leverandør av originalt hydraulisk utstyr, som utstyres i hver femte bil over hele verden og produserer over 1 million støtdempere per uke.

«Ingenting er noen gang komplett. Menneskets unike evne til å gjøre fremgang ligger i den stadige jakten på å oppnå høyere nivå av dyktighet som gir grunnlag for forretnings- og samfunnsutvikling ”- Shiro Kayaba.