Fokus På Avansert Produksjon Av Fjæringskomponenter I Europa

KYB Advanced Manufacturing Spain (KAMS)-fabrikken er den nyeste fabrikken av KYB-støtdemperne som ble bygget for produksjon av nyskapende og teknologisk avanserte støtdempere beregnet både på markedet for originalutstyr og reservedeler.

KAMS har sitt hovedkontor i Los Arcos, i nærheten av Pampeluna. Kostnaden av investeringen som oversteg 20 millioner euro ble godkjent i juni 2008, og de første testene av produksjonslinjen startet i august 2009. Full produksjon startet fire måneder senere med det første OE-prosjektet mellom KYB og BMW, nemlig leveransen av fremre og bakre støtdempere for den nye 5-serien. Noen måneder senere ble leveransene for PSA og Audi flyttet fra et annet KYB-produksjonsanlegg, KYBSE, i Spania, til KAMS.

Fabrikken har 6 produksjonslinjer og kan levere 1,45 millioner støtdempere per år. KAMS ansetter 184 personer, inkludert 145 som jobber på produksjonslinjene.

Når man ser på KAMS-produksjonsområdet, legger man øyeblikkelig merke til at det er svært rent, sammenlignet med et vanlig produksjonsområdet. Teamet på fabrikken jobber hardt for å opprettholde optimale forhold for dette nivået av spesialisert produksjon, inkludert kontinuerlig prosess- og produktrevisjon eller kontroll av høyt rengjøringsnivå (5S) annenhver uke.

Produksjonsprosessen er svært automatisert – operatørene begynner arbeidet med å legge til komponenter som ikke lenger berøres inntil de blir fjernet manuelt på slutten av produksjonslinjen. I dette tilfelle er kvalitetskontrollen av det ferdige produktet et fullstendig manuelt prosess.

KAMS produserer to hovedtyper støtdempere: REAS og IDC.

REAS er et system for demping av vibrasjoner som kontrollerer vertikal vibrasjon og dempekraft når man kjører svinger uten bruk av elektroniske enheter. Det kobler støtdempere til en spesiell sentral ventil som har et flytende stempel og fordeler dempekraften til den venstre eller høyre støtdemperen.

Det finnes to typer av dette systemet: en parallellforbindelse hvor den venstre og høyre støtdemperen på en aksel (for- eller bakaksel) er koblet sammen ved hjelp av en sentralventil; og en kryssforbindelse (eng. Diagonal Connection) hvor støtdemperne kobles til på følgende måte: den høyre fremre ventilen er koblet til den venstre bakre ventilen gjennom sentralventilen, og den venstre fremre ventilen er koblet til den høyre bakre ventilen gjennom den andre sentralventilen.

Systemet kontrollerer bilens funksjon i løpet av bremsing, kjøring svinger og akselerasjon, og styrer overføringen av vekt for å minimere avbøyning av vognkassen. Det forbedrer hjulets kontakt med veien ved å balansere dekkets trykkraft. Resultatet er redusert slitasje på bildekk, en positiv virkning på føring av kjøretøyet og bedre sikkerhet i tilfelle ekstreme situasjoner på veien.

Dette systemet brukes i Audi RS 6 Avant, Audi RS 5 Coupé og Sportback, samt Audi RS 4 Avant under navnet DRC – Dynamic Ride Control. Hvert sett av REAS-støtdemperne er koblet til den sentrale reguleringsventilen, slik at det sørger for optimal funksjon og presisjon under kjøring i høyere hastighet.

Intelligent system for dempingskontroll (IDC – eng. Intelligent Damping Control) i fjæringssystemet er den nyeste nyskapende teknologien utviklet av KYB-ingeniører som brukes i utvalgte premiumkjøretøy. I Europa brukes dette systemet av Groupe PSA i Peugeot 508 og DS7 under navnet DS Active Scan Suspension. Det vil også bli et element av den nye DS9 som vil bli innført i markedet i 2021. I Japan kan man finne dette systemet i Lexus LS og LV og i Toyota Crown og Avalon.

Denne intelligente teknologien skanner og analyserer veiens profil og sender informasjonen til den elektroniske sentralstyringsenhet – IDC. Systemet samarbeider med høydesensorer og tre akselerasjonsmålere for å måle kjøretøyets respons, inkludert hastighet, bremsing og styringsvinkel.

Styreenheten beregner kontinuerlig støtdemperens optimale innstillinger for å eliminere eventuelle uregelmessigheter; takket være dette, forbedrer den komforten og skaper en usedvanlig jevn kjøreopplevelse. Dette skjer gjennom en spesialdesignet magnetventil som befinner seg på hver støtdemper som justerer det indre trykket mellom det øvre og det nedre kammeret, noe som gir individuell kontroll av både kompresjon og tilbakeslag på alle fire hjul.

Testene viser at fordelene er spesielt merkbare for passasjerene på baksetet, når skanningssystemet reduserer vibrasjoner som oppstår når bilen kjører på ujevne underlag. Det er en tydelig forbedring av kjørekomforten og en direkte positiv innvirkning på sikkerhet. En jevnere kjøring betyr også at alle fire hjulene opprettholder bedre kontakt med veibanen, noe som garanterer tryggere kjøring og bremsing. Bedre komfort vil sikkert forbedre oppfatning, reaksjon på uventede situasjoner på veien og redusere førerens trøtthet under kjøring.

KYB har tre anlegg som produserer støtdempere i Europa: to i Spania og en i Tsjekkia, og en fabrikk som produserer fjæringer i Tsjekkia.