Elektronisk styrte OE-støtdempere for Volkswagen Group

Volkswagen Group har valgt elektronisk styrte støtdempere fra KYB Corporation (heretter KYB) for å utstyre kommende modeller av Tiguan, Passat Variant, SKODA Superb og Kodiaq med det nye DCC Pro (Dynamics Chassis Control Pro). Det er planlagt at de nye modellene skal ut på markedet i første kvartal 2024.

DCC Pro-systemer benytter støtdempere med dobbeltventiler til uavhengig dempingskontroll for både kompresjon og tilbakeslag, som forårsakes av overstellets og hjulenes bevegelser under kjøring.

Ventilene reagerer på vei- og kjøreforholdene i løpet av et par millisekunder. ECU-styreenheten aktiverer de respektive elektromagnetiske ventilene for kompresjon og tilbakeslag, slik at støtdemperens interne trykk uavhengig kan tilpasses veiforholdene og førerens foretrukne kjørestil (fra myk til svært sportslig). Dempeegenskapene justeres på en automatisk og kontinuerlig måte, som i kombinasjon den fullstendige uavhengigheten mellom kompresjons- og tilbakeslagsbevegelsene, gjør at man får det høyeste nivået på komfort og kontroll over kjøretøyet. Dette muliggjør trygg og dynamisk manøvrering, og en hittil usett «flyvende teppe»-kjøreopplevelse.

KYB og VW Group har arbeidet sammen i mange år, blant annet på det sportslige hjulopphenget i Audi RS, og har siden dette hatt et tett samarbeid for VW-varemerket. Denne nyutviklingen inngår i KYB sin plan for videre å styrke partnerskapet med den tyske bilprodusenten. Den krevende utviklings- og sikringsprosessen som er utviklet av teamene i KYB og Volkswagen, gjør det mulig å tilby denne teknologien, som frem til nå var forbeholdt premium-segmentet.

KYB ønsker å videreutvikle seg innen avanserte teknologier, som gir betydelig merverdi for kundene våre i disse utfordrende dagene for bilbransjen.

KYB produserer sine elektronisk styrte støtdempere både i Asia og Europa, på produksjonsanleggene bygget med sikte på å være ledende innen produksjon av høyteknologiske støtdempere.