KYB Europe introduceert nieuwe functionaliteit voor zijn ophangingsproducten-app

KYB heeft een update uitgebracht voor zijn veelgebruikte app voor ophangingsproducten. De app geeft nu geheel gratis gedetailleerde, onderdeelspecifieke technische informatie voor werkzaamheden aan de ophanging. Na invoer van het merk, model en chassisnummer, of het kentekennummer (momenteel slechts in enkele landen beschikbaar), krijgt de monteur de onderdeelnummers van de benodigde KYB-onderdelen en een gedetailleerd technisch bulletin voor elke klus te zien. Het bulletin bevat een geïllustreerde stapsgewijze montageprocedure voor het onderdeel, vermeldt de benodigde gereedschappen (en de vereiste aanhaalmomenten) en geeft een schatting van de tijd die voor de werkzaamheden nodig is. Als er voor dit onderdeel een montagevideo van KYB beschikbaar is, is die eveneens beschikbaar.

“We vonden dat dit de volgende stap voor de KYB App was”, verklaart Jordan Day, Marketing Manager bij KYB Europe Aftermarket. “De app biedt nu hulp bij alles wat er bij de vervanging van ophangingen komt kijken. De nieuwste functie helpt het onderdeelnummer te vinden en geeft aanwijzingen voor de montage van het product. Met de bestaande functies kan de monteur de klant werkzaamheden aan de ophanging voorstellen en de voortgang daarvan laten zien. We zijn erg tevreden over deze nieuwe functie en we geloven dat KYB-klanten in heel Europa er baat bij hebben.”

De nieuwe functionaliteit vloeit voort uit aanvullend klantonderzoek onder monteurs in Europa en gesprekken met de afdeling Product Management van KYB Europe. Nu de benodigde gereedschappen zijn aangegeven, kunnen werkplaatsen zich beter op de werkzaamheden voorbereiden en er is minder risico op montageschade omdat de juiste aanhaalmomenten zijn vermeld. Doordat voor elke klus een richttijd wordt gegeven, kan een nauwkeurigere offerte worden uitgebracht en kan het werk efficiënter worden ingepland.

De KYB App is bedoeld voor professioneel gebruik in garages en is in heel Europa al meer dan 7.000 keer gedownload. De app heeft twee originele functies, die nu worden aangevuld met de nieuwe montage-instructies. Met de eerste functie kan de monteur de klant werkzaamheden aan de ophanging van zijn voertuig voorstellen. De monteer inspecteert het voertuig en voert de “symptomen” die het voertuig vertoont in de app in. Daar kan een foto bij gevoegd worden. De app stelt op basis van deze informatie een specifiek voertuigrapport op, dat vervolgens geheel gratis naar de klant wordt ge-sms’t. In het rapport staat een knop “Werkplaats bellen”. Gemiddeld wordt die knop 1 op de 4 keer door klanten aangeklikt. Met de tweede functie kan de monteur foto’s “voor en na” nemen als hij werkzaamheden aan de ophanging uitvoert. De app neemt de foto’s en voegt ze bij het voertuigrapport dat gratis naar de klant wordt ge-sms’t. Het rapport bevat uitleg over de uitgevoerde werkzaamheden en de gunstige effecten daarvan voor het voertuig. Daarnaast bevat het foto’s van de situatie voor en na de montage van de nieuwe onderdelen.

De app voor ophangingsproducten van KYB kan gratis worden gedownload en gebruikt, is in 20 Europese talen verkrijgbaar en kan volledig worden aangepast om rapporten te voorzien van de naam, het telefoonnummer en het logo van uw garagebedrijf. Als u de app al gedownload heeft, hoeft u hem alleen op de gebruikelijke wijze bij te werken om de nieuwe functie voor montage-instructies toe te voegen. Als u de app nog niet heeft, kunt u hem gratis downloaden via de App Store en Google Play.