KYB produktų ir technikos palaikymas

KYB tai vienas pasaulio lyderių amortizatorių, pakabos spyruoklių, viršutinio tvirtinimo montavimo rinkinių bei apsauginių-dengiamųjų rinkinių projektavime ir gamyboje. Daugeliui automobilių gamintojų visame pasaulyje pirmajam surinkimui tiekimų slopinančių ir spyruoklinių sistemų elementų išplėstinės technologijos, aukščiausios kokybės ir didžiulės patirties gamyboje dėka KYB produktai pasiekė atitinkamą vietą ir poziciją atsarginių dalių pardavime. Dėl rinkos dinamikos bei modernių technologinių sprendimų būtina yra vis didesnė prieiga prie informacijos. Todėl platintojams ir jų klientams teikiamas produktų ir technikos palaikymas tapo labai svarbia automobilinių dalių ir komponentų gamintojų užduotimi. Autoservisuose dirbantys mechanikai noriai dalyvauja įvairiose jų žinias bei patirtį diagnostikos ir remonto srityje gilinančiose programose.

 

KYB SUSPENSION SOLUTIONS

KYB jau kelis metus plečia techninio palaikymo programą – KYB Suspension Solutions, kurios tikslas tai profesionaliam klientų palaikymui reikalingos informacijos perdavimas. Skirta autoservisams ir platintojams, pateikia įvairius slopinančių ir spyruoklinių sistemų elementų pardavimuose ir remontuose naudingus darbo įrankius. Jos išskirtinis pranašumas tai nemokama prieiga prie darbą palengvinančių informacijų bei reikalingų žinių.

 

1. MOKYMAI APIE PRODUKTUS IR TECHNIKĄ

 Vienu svarbesnių KYB techninio palaikymo įrankių yra mokymai.

KYB mokymai skirti apmokyti gavėjų grupę ir jie pritaikyti jų veiklos profiliui bei apibrėžtiems poreikiams.

KYB mokymų pasiūla apima:

  • techninius mokymus autoservisams
  • mokymus apie produktus ir techniką pardavimų komandai
  • techninius mokymus pretenzijų skyriui
  • techninius mokymus automobilinio profilio mokykloms

 

Techninio mokymo profilyje rasime informaciją susijusią su amortizatorių konstrukcija ir jų veikimo principais dviejų ir vieno vamzdžio konstrukcijoje, su pakabos spyruoklėmis, viršutinio tvirtinimo montavimo rinkiniais bei apsauginiais rinkiniais. Praktinė dalis pristato: tinkamo McPherson kolonos montavimo principus panaudojus atitinkamus įrankius parinktų transporto priemonių pagrindu, slopinančios ir spyruoklinės sistemos defektų pavyzdžius, su jų atitinkamu įvertinimu bei bendrų saugumo sąlygų remonto darbų metu laikymusi. Be to, vienu svarbesnių techninio mokymo elementų yra pilna transporto priemonės važiavimo sistemos diagnostika. Išsamiai paaiškina amortizatorių bandymo metodiką ir jų techninės būklės vertinimą taikant EUSAMA metodą.

 

KYB paruošė taip pat pardavimų komandoms skirtus mokymus apie produktus ir techniką, kurių tikslas – atnaujinti žinias reikalingas slopinančių ir spyruoklinių sistemų elementų pardavime. Modulinės formos mokymai suteikia tiesioginio pardavimo darbuotojams galimybę gauti reikiamą techninę informaciją apie transporto priemonės pakabos sistemoje įmontuotų KYB produktų veikimą.

 

Techniniai mokymai pretenzijų skyriui skirti žmonėms tiesiogiai nagrinėjantiems pretenzijų paraiškas. Leidžia pretenzijų skyriaus darbuotojams tinkamai įvertinti defektą, jo atsiradimo priežastis ir tinkamai prižiūrėti pretenzijos nagrinėjimo procesą.

 

KYB, įsitraukiant į savo ateitį su automobilių pramone susijusio mokyklinio jaunimo ugdymą, kuria naujus projektus. Tokių mokymų tikslas tai nuo pat jauniausio amžiaus tinkamai parengti būsimus autoservisų mechanikus. KYB pateikia reikiamas žinias taip, kad ateityje jaunieji adeptai turėtų tinkamas šiai profesijai kvalifikacijas, technines žinias ir reikiamus įgūdžius.

 

2. KYB MOKOMIEJI FILMAI

Juose pateikiama amortizatorių, pakabos spyruoklių ir surinkimo rinkinių montavimo transporto priemonėse, kuriose remonto metu reikia atkreipti ypatingą dėmesį, procedūra. Techninis KYB skyrius paruošė daugiau nei 130 mokomųjų filmų. Prieinami KYB Europe tinklapyje: www.kyb-europe.com bei oficialiame YouTube kanale: https://www.youtube.com/KYBEurope. Skirti mechanikams, kuriems riekia papildomos informacijos keičiant pakabos sistemos elementus. Šiuo metu yra daugiau nei 3 milijonų KYB mokomųjų filmų atkūrimų YouTube, kas patvirtina didelį susidomėjimą tokio tipo palaikymu.

 

3. 360O PRODUKTŲ NUOTRAUKOS

Tai moderni produktų pristatymo forma. Suteikia žiūrinčiam galimybę gerai apžiūrėti produktą iš kiekvienos pusės, o padidinimo galimybės dėka galima iš arti apžiūrėti dominančias detales. 3D nuotraukos praverčia tikrinant konkrečios dalies tinkamumą, pvz., ar laikikliai, tvirtinimo detalės yra tinkamoje vietoje. Nuotraukos prieinamos KYB Europe tinklapyje: https://kyb-europe.com/lietuva/360-zona/.  TecDoc kataloge KYB turi taip daugiau kaip 5000 amortizatorių, pakabos spyruoklių ir surinkimo rinkinių 2D nuotraukų.

 

4. KYB MONTAVIMO INSTRUKCIJOS

Suteikia mechanikui prieigą prie techninės informacijos rodančios atitinkamą iškeičiamų elementų padėtį amortizatoriaus montavimo procedūros metu. Prieigą prie montavimo instrukcijų galima gauti per oficialų KYB Europe tinklapį arba panaudojus produktų pakuotėse esančius KYB QR kodus: https://kyb-europe.com/lietuva/paramos-zona/.

 

5. TECHNINIAI KYB BIULETENIAI

Apibūdina atvejus, kai atliekant remonto darbus yra padidėjusi klaidų rizika arba kai reikia atkreipti ypatingą dėmesį į dalių parinkimą ir identifikavimą.

https://kyb-europe.com/lietuva/techniniai-biuleteniai/

 

6. INTERNETINIS KYB KATALOGAS

Leidžia teisingai identifikuoti ir parinkti atsargines dalis, kas yra profesionalaus remonto pagrindu. Sujungtas su TecDoc baze, todėl amortizatorių ir slopinančių bei spyruoklinių sistemų elementų pasirinkimas tampa greitas ir lengvas. Jį galima rasti KYB tinklapyje, iš kurio galima atsisiųsti produktų katalogus PDF versijoje: https://kyb-europe.com/lietuva/musu-kataloga/.

 

7. KYB QR kodai

Su jų pagalba galima gauti paprastą ir greitą prieigą prie mokomųjų filmų, montavimo instrukcijų bei patarimų susijusių su vizualiu amortizatoriaus ar defekto simptomų įvertinimu. KYB QR kodų naudojimo principas yra labai paprastas. Viskas, ką reikia padaryti, tai naudojant atitinkamą programą nuskaityti kodą nuo gaminio pakuotės ir po to galima naudotis pateiktais duomenis. Reikia atkreipti dėmesį, kad aktyvūs yra tik KYB QR kodai su rakto ženkliuku.

 

8. VIRTUALI REALYBĖ

Naujausias KYB Suspension Solutions projektas susijęs su autoservisų palaikymu panaudojus priemones leidžiančias įtikinti klientą, kokią didelę įtaką važiavimo komfortui ir saugumui turi amortizatoriai. Naudodamasis virtualiais VR akiniais mechanikas gali parodyti klientui filmą rodantį susidėvėjusių ir naujų amortizatorių testą. Viename automobilyje yra įrengti nauji KYB amortizatoriai, o kitas automobilis važiuoja su senais, kurių rida yra didesnė nei 80 000 km. Žiūrovas turi įspūdį, kad asmeniškai dalyvavo važiavime. Manevravimo metu gali stebėti ir palyginti abiejų transporto priemonių elgesį. Avarinio stabdymo metu atstumas reikalingas automobiliui su nusidėvėjusiais amortizatoriais sustabdymui yra 3 metrais ilgesnis. Filmas labai novatoriškai ir draugiškai padeda klientams suvokti amortizatorių svarbą važiavimo saugumui ir patogumui, bei važiavimo su nestabiliąja pakaba riziką.

https://kyb-europe.com/vr/

 

9. MOBILI KYB TAIKOMOJI PROGRAMA

 Programa sukurta siekiant remti kasdienį mechanikų ir autoservisų darbą. Galima ją nemokamai atsisiųsti iš App Store ir Google Play. Programa turi dvi funkcijas:

– 1 dalis: Padeda mechanikams supažindinti klientus su būtinybe pakeisti susidėvėjusius ar sugadintus pakabos elementus – tai yra labai svarbu saugumui ir važiavimo komfortui. Programa siunčia vairuotojui tekstinę žinutę su informacija apie nustatytus jo transporto priemonės pakabos sistemos pažeidimus ir elementus, kurie turėtų būti pakeisti. Papildomai, kartu su informacija, siunčia nuorodas į filmus, rodančius grėsmę ir riziką, susijusią su sunaudotų amortizatorių, pakabos spyruoklių ir surinkimo elementų naudojimu.

– 2 dalis: Pristato pilną remontą, kuris buvo atliktas kliento transporto priemonėje. Programa gali siųsti vairuotojui tekstinę žinutę kartu su pridėtomis nuotraukomis tiek prieš, tiek po paslaugos atlikimo.

https://kyb-europe.com/app/

 

10. NAUJAS TINKLAPIS

 KYB Europe įdiegė naują tinklapio versiją: www.kyb-europe.com. Atnaujintas tinklapis sukurtas taip, kad lankytojai galėtų paprasčiau ieškoti konkrečios informacijos. Be funkcionalumo patobulinimo, papildomas tinklapio privalumas tai draugiškas formatas ir pritaikymas mobiliesiems įrenginiams.

KYB daug dėmesio skiria techninio palaikymo priemonių kūrimui. Dėl paprastesnio naudojimo jos dabar prieinamos vienoje vietoje. Skirtuke „Techninė parama“ galima rasti tarp kitko 360˚ produktų nuotraukų portalą, turtingą mokomųjų filmų biblioteką, technines instrukcijas ir biuletenius, bei prieigą prie TecDoc valdomo elektroninio katalogo.

www.kyb-europe.com