Završetak WRX sezone u Južnoafričkoj Republici

Prvenstvo World Rallycross 2019 dugo će se pamtiti kao jedno od najzanimljivijih u povijesti automobilskih utrka. Ponosni smo da su KYB-ovi inženjeri i tehnolozi mogli pomoći timu Andreasa Bakkeruda iz Monster Energy Cartela.

Tim RX Cartel u posljednjem je trenutku prijavljen i prihvaćen za utrku u 2019. godini. Uz minimalne pripreme, bio je uspjeh imati dva vozača na postolju i debitanta, Krisztiana Szaba, kojem je EKS podrška.

Britanac Liam Doran završio je sezonu na visokom 8. mjestu sa 114 boda. Mađarski vozač EKS-a, Krisztian Szabo, plasirao se na 10. mjesto s 99 bodova. Tim Monster Energy RX Cartel završio je na 3. mjestu u općem poretku s 299 bodova.

Norvežanin Andreas Bakkerud sa Švedom Timmyjem Hansenom završili su sezonu nakon 196 utrka s 211 bodova na drugom mjestu na temelju broja utrka koje su pobijedili.

KYB je ponosan partner EKS tima i Monster Energy RX Cartel koji sudjeluju na FIA Prvenstvu svijeta u Rallycrossu u 2019. godini. Sva tri automobila, vrlo popularna i poznata u automobilskim utrkama, bila su opremljena amortizerima i sustavom elektroničke podrške upravljanju (EPS) koji je projektirao i proizveo KYB.