Vozač KYB EKS JC pobijedio je na WRX prvenstvu!

Titulu Prvaka svijeta Rallycross 2021 osvojio je vozač KYB EKS JC Johan Kristoffersson tijekom posljednjeg, snježnog vikenda utrke na stazi Nürburgring u Njemačkoj.

Švedski vozač Kristoffersson započeo je posljednji vikend natjecanja u Rallycrossu na drugom mjestu u općem poretku s 17 poena manje od vodećeg. Tijekom prvog dana smanjio je zaostatak na 4 poena. Drugoga dana postupno je smanjivao zaostatak i preuzeo vodstvo, što je značilo da je morao samo završiti finale drugog dana ispred svojeg glavnog rivala i to je uspio.

Pri kraju posljednje utrke dva su najbolja vozača imala isti broj poena. Kristoffersson je osvojio prvenstvo zahvaljujući tome što je imao više pobjeda u utrkama – u sezoni tijekom koje se KYB EKS JC morao suočiti s mnogim izazovima povezanim s kaznama i problemima s automobilima. Nakon 1/3 natjecanja u sezoni Kristoffersson je u odnosu na vodeće zaostajao čak 28 poena.

Kristoffersson je dosad osvojio najviše WRX titula. To je bilo njegovo četvrto Svjetsko prvenstvo RX i prva sezona u KYB EKS JC. Time se učvršćuje njegova pozicija najuspješnijeg vozača u povijesti tog sporta. Kao komentar na svoju pobjedu rekao je: „Četvrto zlato u prvenstvu! Ovo je apsolutno nevjerojatno. To je jako važno postignuće za sve članove tima, stvarno su jako naporno radili ove godine i stalno su vjerovali da imamo šansu osvojiti titulu. Najvažnije je da se nismo predali!“

Čestitke za Kristofferssona i veliko poštovanje za njegove kolege iz tima Enzo Ide koji je tijekom vikenda imao vrlo važnu ulogu, završavajući svoje prvo kompletno WRX prvenstvo na 6. mjestu. Čestitke zaslužuje i cijeli tim inženjera, mehaničara i pomoćnog osoblja na koji se uvijek može osloniti. Ovo je posljednja godina kada se WRX automobili natječu s tradicionalnim motorima s unutarnjim izgaranjem, jer će od sljedeće sezone sudjelovati na utrci kao električni automobili.

Svi reli automobili KYB EKS JC Audi S1 Quattro opremljeni su KYB amortizerima i sustavom elektroničke podrške upravljanju (EPS) koji osigurava KYB. Više informacija o angažmanu KYB-a u moto sportovima možete naći na stranici www.kybsport.com i na društvenim mrežama KYB Europe.