Uspjeh momčadi JAOS!

Prošlog tjedna održana je utrka Asia Cross Country 2019 sa startom u Pattayi u Tajlandu i ciljem udaljenim 2200 km, u glavnom gradu Burme. Momčad Japanese Offroad Service (JAOS) osvojila je 1. mjesto u klasi T1G i 7. mjesto u ukupnom poretku.

Momčad JAOS sponzorira tvrtka KYB, a u njihovu Toyotu Double Cab Hilux Revo montirani su posebni KYB-ovi amortizeri koje je razvio i koje održava tim KYB-ovih inženjera koji je prisutan na licu mjesta, u svakoj etapi utrke. Momčad je završila svaku etapu utrke na 1. mjestu u svojoj klasi i postigla najbolji rezultat na finalnom dijelu koji su završili na nevjerojatnom 4. mjestom u ukupnom poretku. Njihovo ukupno vrijeme iznosilo je 11:31:17.

Prvo izdanje ove cross country utrke održano je 1996. godine, a od 2001. godine to je utrka koju certificira FIA. To je najveća cross country utrka u Aziji, poznata kao Reli Pariz-Dakar. Ta je utrka test sposobnosti vožnje i navigacije, ljudske izdržljivosti i timskog rada, kao i izdržljivosti i performansi na terenu vozila s pogonom na 4 kotača. Ruta obuhvaća različite vrste površina i područja, kao što su džungla, močvara, prijelazi preko rijeke i pustinju. Posljednjih godina sudionici utrke mogli su se suočiti sa svim vrstama izazova koje pred čovjeka postavlja priroda. I ova godina nije bila izuzetak po tom pitanju jer su se momčadi morale boriti s kišom i poplavama koje su bile toliko ozbiljne da je otkazana 4. etapa.

Pobjeda u svojoj klasi dokaz je da je KYB-ov ovjes pouzdan i izdržljiv, kao i dokaz čuvene neuništivosti automobila Toyota Hilux koji vozi tim JAOS. Želimo posebno čestitati vozaču, Tomonoriju Notou i pilotu, Kazuhirou Tanaki, kao i svim ostalim članovima tima JAOS i inženjerima tehničke podrške iz tvrtke KYB!