Tijekom sajma Automechanika Frankfurt KYB je koncentriran na rješenja za budućnost

Prošlog tjedna KYB Europe Aftermarket izlagao je na sajmu Automechanika u Frankfurtu. Na štandu vodećeg proizvođača amortizera, ovjesnih opruga i montažnih kompleta posjetitelji su mogli pogledati inovativna rješenja za budućnost na tom području.

Među prikazanim novostima mogli ste vidjeti prototip lakog amortizera nove generacije koji je privukao pozornost i posjetitelja i drugih izlagača. U ovom modelu kućište i držač integrirani su tehnikom ubrizgavanja uz primjenu termoplastične smole ojačane karbonskim vlaknima visoke izdržljivosti. Smola ojačana karbonskim vlaknima koristi se i umjesto metalne klipnjače amortizera.

Prototip novoga amortizera samo je jedan od mnogih projekata koji je stvorio višekratno nagrađivan KYB-ov tim za istraživanja i razvoj. Ovi projekti pokazuju nam mogućnosti koje će nam donijeti budućnost. Vozači su sve zahtjevniji po pitanju opreme za svoja vozila. Zabavni sadržaji, satelitska navigacija, multimedijalne stanice već se smatraju standardom. Svi ti dodaci povećaju težinu vozila i zato se nove komponente projektiraju tako da kompenziraju dodatno opterećenje. Inženjeri KYB-ovog odjela za istraživanja i razvoj stalno su u potrazi za novim načinima usavršavanja amortizera. Primjena smole kao kompozitnog materijala osigurava smanjenje težine, a stoga i veću učinkovitost vozila koje postaje ekološkije.

Imajući u vidu našu budućnost, KYB je ograničio negativni utjecaj tog tipa događaja na okoliš i organizirao je ugljično neutralan štand. Neovisni stručnjak izračunao je količinu CO2 koja će se stvoriti uzimajući u obzir letove, putovanja, proizvodnju štandova, pripremu hrane i pića i smještaj. Kako bi to nadoknadio, KYB je donirao sredstva dobrotvornim organizacijama za zaštitu okoliša za njihov rad u borbi protiv klimatskih promjena s projektom sadnje drveća u Južnoj Americi.

Tijekom sajma Automechanika KYB je prikazao i svoj sve veći portofolio alata za tehničku podršku mehaničarima koji rade s KYB-ovim proizvodima. Među njih spada aplikacija za mobilne uređaje – KYB Suspension Solutions čije su najnovije funkcije i dodaci bili ekskluzivno predstavljeni tijekom sajma. Aplikacija je savršen alat koji podržava svakodnevni rad mehaničara. Osim video uputa program Suspension Solutions obuhvaća i slike od 360°, detaljne upute za montažu koje su dostupne preko QR kodova i online tehničku podršku. Tijekom sajma na štandu KYB Expert posjetitelji su se detaljno upoznati sa svim novostima.