Razvoj aplikacije KYB Suspension Solutions

KYB Europe zabilježio je više od 10.000 preuzimanja aplikacije KYB Suspension Solutions App koja je lansirana u studenom 2017. godine. Najpopularnija je u Španjolskoj – 21% korisnika, a zatim u Velikoj Britaniji – 19% i Italiji – 10%.

Aplikacija je razvijena radi podrške svakodnevnom poslu mehaničara i radionica. Može se besplatno preuzeti u App Store i Google Play trgovinama.

Aplikacija ima sljedeće funkcije:

1) Mehaničarima pomaže osvijestiti kupce da je nužna zamjena istrošenih ili oštećenih elemenata ovjesa jer je to ključno za sigurnost i ugodu vožnje. Preko nje mehaničar može vozaču poslati tekstualnu poruku s informacijom o identificiranim oštećenjima u sustavu ovjesa njegovog vozila i komponentama koje se moraju zamijeniti. Uz informaciju šalje i linkove na filmove koji prikazuju opasnost i rizik povezan s korištenjem istrošenih amortizera, opruga ovjesa i drugih elemenata vozila.

2) Prikazuje cjelokupni popravak koji radionica vrši u vozilu kupca. Preko aplikacije se može vozačima besplatno poslati tekstualna poruka zajedno sa slikama prije i poslije izvršenja usluge.

3) Mehaničarima pruža neograničen pristup uputama za montažu, što omogućuje pravilno izvršenje popravaka. Preko aplikacije mehaničar dobiva i pristup i mogućnost pogledati filmove s uputama za određeno vozilo.