Projekt Rally Team

Korporacija KYB u Japanu pokrenula je reli tim kao projektnu inicijativu. Natječe se u Japanskom prvenstvu u reliju za obuku razvojnih inženjera, povećanje motivacije zaposlenika tvrtke i razvoj novih proizvoda.

Tim se zove „Kayaba Rally Team”, a vozilo koristi stari logo KYB jer se dizajn temelji na konceptu „povratka korijenima”. Tim je sastavljen od članova koji su se odazvali na otvoreni poziv, a pod voditeljem projekta gospodinom Matsushitom (inženjer, odjel KYB Motor Sports), inženjeri i mehaničari izoštravaju svoje vještine. Vozilo je Toyota GR Yaris, 1,6 litara turbo, a koristi se amortizerima KYB.

Prvenstvo All Japan Rally Championship (AJRC) najviša je razina domaćeg relija u zemlji i certificirano je kao FIA regionalno prvenstvo. Vozači i suvozači/navigatori bore se na bezbroj različitih cestovnih površina i vremenskih uvjeta kako bi pokušali osvojiti trofej. Etape se održavaju diljem zemlje, od Hokkaida na sjeveru do Kyushua na jugu.

Do sada je tim puno naučio i tijekom svake utrke suočio se s brojnim izazovima, ali ih je i prevladao. Posljednja utrka sezone je od 13. do 15. listopada u Takayami, Japanu. Za više informacija o timu i vozilu posjetite internetsku stranicu KYB Sport: http://l.ead.me/kayaba-rally.

Ispitivanje amortizera u moto sport okruženju važan je dio razvoja inovativnih proizvoda. Primjerice, KYB ProsmoothTMKYB ProsmoothTMnastao je iz niza eksperimenata u vožnji s do 600 različitih kombinacija ulja i komponenti za prikupljanje ogromnih količina podataka, uz izvješća o procjeni naših vještih inženjera za ispitivanje. Pripremali su hidrauličnu tekućinu za amortizere i klizne dijelove različitih karakteristika, izmjenjivali komponente ogroman broj puta, fizički ocjenjivali vozila. Ovo je povećalo performanse trkaćih amortizera i dalo našim inženjerima uvid da još više poboljšaju vrhunski proizvod. Ova ProsmoothTM tehnologija sada se uvodi širom svijeta u OE amortizere.