Lansirana revolucionarna ekološki prihvatljiva hidraulička tekućina za amortizere

KYB je predstavio potpuno novu doista ekološki prihvatljivu hidrauličku tekućinu pod nazivom SustainaLub.

Amortizeri igraju važnu ulogu u stabilizaciji kretanja automobila korištenjem hidrauličkog pritiska i trenja. Hidrauličko ulje podržava ovu operaciju. Bez ovog ulja, amortizer ne može učinkovito raditi. Konvencionalne hidrauličke tekućine pune su godina istraživanja, znanja i iskustva i napredne tehnologije, ali mnoge od njihovih glavnih komponenti su bazna ulja dobivena iz nafte. Novorazvijena SustainaLub ima za cilj biti istinski ekološki prihvatljiva hidraulička tekućina za amortizere koja uklanja ekološke rizike povezane s naftom. SustainaLub je održivi proizvod koji je ugljično neutralan i može se reciklirati. Potpuno izlazak na tržište planiran je za 2026.

Kao specijalizirani svjetski proizvođač hidraulične opreme, KYB je dugo uključen u održavanje i poboljšanje sigurnosti i udobnosti automobila. Koristeći to iskustvo, nastojimo postići ekološku ravnotežu bez ugrožavanja performansi ili pouzdanosti. Ne samo da SustainaLub poboljšava upravljivost i stabilnost primjenom na razne ventile sile prigušenja koje već nudimo, već također poboljšava osjećaj proizvoda primjenom tehnologije kontrole trenja, na primjer KYB Prosmooth® amortizera. Uz Prosmooth®, unutarnje trenje amortizera kontrolira se korištenjem novorazvijenih materijala za klizne dijelove i varijabilnom tehnologijom podešavanja aditiva hidrauličke tekućine. Ovaj proizvod pruža i luksuznu vožnju i vrhunsko skretanje.

Ova nova tekućina pridonosi neutralnosti ugljika prelaskom s baznog ulja dobivenog iz nafte na bazno ulje prirodnog podrijetla. Apsorbira CO2 iz atmosfere tijekom uzgoja biljaka koje se koriste za sirovine baznog ulja, također smanjujući emisiju CO2 tijekom transporta. Biorazgradiv je do 60% ili više prema standardu certifikata Eco Mark (OECD301). Formulacija baznog ulja i aditiva može se reciklirati, što dugoročno smanjuje ekološke probleme.

Svi novi KYB proizvodi prolaze procjenu pouzdanosti u KYB Razvojnom centru u Japanu. Temeljito ocjenjivanje performansi i kvalitete uključuje i testove na stolu i stvarno testiranje vozila na našoj najsuvremenijoj testnoj stazi. Ovaj interni dizajn recepture hidrauličkog ulja jedinstven je za proizvođača specijaliziranog za amortizere.

Tim KYB koji sudjeluje u klasi All Japan Rally Championship JN-2 uveo je SustainaLub u svoja vozila od 6. runde nadalje. Analizirali su i potvrdili performanse i izdržljivost u surovim trkaćim uvjetima (pogledajte https://kybsport.com/teams/kayaba-rally-team za više informacija o ovom vozilu). Osim toga, SustainaLub je isproban u vozilu koje se koristi u programu za iskustvo kupaca koncepta LEXUS ROV (rekreacijsko vozilo izvan ceste). Korišten je za LEXUS-ov prvi ROV opremljen motorom na vodik. Prikupljeni podaci također pridonose razvoju tehnologije za buduće praktične primjene i radu na ostvarenju ugljično neutralnog društva.

Koncept ROV ima Lexusov prvi motor s pogonom na vodik, dizajniran da ponudi prepoznatljivo iskustvo vožnje koje nije moguće s običnim osobnim automobilima. To je postignuto zahvaljujući kompaktnoj veličini karoserije i iznimnim terenskim sposobnostima. Korištenjem motora na vodik, ROV ima za cilj uravnotežiti ekološku svijest i uzbuđenje osjećaja otkucaja srca motora. ROV koristi tehnologije s niskim utjecajem na okoliš u svojim komponentama vozila zahvaljujući suradnji s partnerskim tvrtkama poput KYB-a, koje dijele istu viziju.

Zamjena ulja na bazi nafte u KYB amortizerima ovom novom hidrauličnom tekućinom uštedjet će do 15,6 milijuna litara ulja godišnje.

KYB planira u konačnici primijeniti ovu tehnologiju na sve hidrauličke proizvode uključene u ostvarenje održivog društva mobilnosti. Kao specijalizirani proizvođač hidrauličke opreme, KYB već dugo radi na poboljšanju udobnosti vožnje i stabilnosti upravljanja automobilima. Na temelju ovog iskustva, KYB će nastaviti težiti napretku u performansama i pouzdanosti dok će utjecaj na okoliš držati na čelu razvoja.