KYB surađuje na dizajnu nove generacije modularne EV platforme (Electric Vechicles – Električna vozila)

KYB Corporation sklopila je suradnju i strateško partnerstvo s izraelskim EE Automotive (REE), koji je zatražio razvoj novih visokotehnoloških rješenja ovjesa za svoje buduće platforme namijenjene električnim vozilima.

KYB ima veliko iskustvo na području poluaktivnih i aktivnih sustava ovjesa koji će poboljšati REE EV platformu sljedeće generacije. To će osigurati slobodu dizajna i ekonomična modularna rješenja za e-mobilnost. Kombinacija stručnosti KYB u naprednim sustavima ovjesa i REE-ove pionirske tehnologije u području platformi električnih vozila će revolucionirati njihov dizajn.

REE radi na postavljanju ne samo ovjesa, već i kočionog sustava, upravljača i električnog motora u luk kotača vozila. KYB je uključen u projekt razvijanjem novog ovjesa „in-wheel suspension” smještenog u kotaču. Ovo je rješenje REEcorner ™. Svaki je modul potpuno neovisan i pokreće ga vrhunski ECU REEboard ™ koji je upravljan naprednom x-by-wire tehnologijom. Ova tehnologija omogućava ekstremnu modularnost jer se platforma može prilagoditi zahtjevima bilo kojeg vozila, što rezultira optimalnom kompatibilnošću, učinkovitošću i smanjenjem troškova.

REEboard ™ je potpuno ravna, podesiva i modularna platforma. Omogućuje neograničene konfiguracije tijela s potpunom slobodom dizajna i većom uštedom prostora. Kako nema potrebe za dizajniranjem nove platforme za svaku vrstu vozila, štedite značajni troškovi i vrijeme. Pruža više prostora na manjem području, što vam omogućuje nošenje više baterija u posebnom kućištu.

Ovo partnerstvo prva je suradnja tvrtke KYB s tehnološkom tvrtkom koja se temelji na platformama električnih vozila. Kazunori Masumoto, General Manager of Engineering Headquarters tvrtke KYB Automotive Component Business Division, objašnjava: „KYB ima veliko iskustvo u razvoju i proizvodnji naprednih sustava ovjesa. Oduševljeni smo partnerstvom s REE Automotive i da dijelimo njegovu revolucionarnu viziju električnih vozila dizajnirajući sustav ovjesa koji podržava potrebe ekosustava mobilnosti sutra.”

Suosnivač tvrtke REE Daniel Barel komentirao je: „U REE jako smo radi što je KYB mogao prikupiti se našoj jedinstvenoj mreži globalnih strateških automobilskih partnera koji donose vrhunsku stručnost u naprednim sustavima ovjesa. KYB tehnologija igrat će ključnu ulogu u brzom razvoju dizajna naše sljedeće generacije EV platforma koji izumljuju električno vozilo s potpuno ravnom, podesivom i potpuno modularnom platformom, spremnom za budućnost elektromobilnosti.”