KYB S-EPS Pobjeda u utrci Daytona 24

Momčad Wayne Taylor Racing, startni broj 10, u automobilu Konica Minolta DPi Cadillac osvojila je utrku Rolex 24 na trkalištu Daytona, u vozilu na kojem je ugrađen elektronički sustav servo upravljača (S-EPS), koji je projektirala i proizvela tvrtka KYB.
Vozači momčadi bili su Jordan Taylor, Renger van der Zande, Kamui Kobayashi i Fernando Alonso. Ovo je bila za momčad Wayne Taylor Racing druga pobjeda u posljednje tri godine, prva pobjeda je zabilježena 2017. godine.

Utrka na trkalištu u Daytoni otvara sezonu IMSA Weather Tech Sports Car Championship u sklopu kojeg održava se najprestižnije natjecanje sportskih automobila u Sjevernoj Americi. 24-satna utrka je skraćena za 10 minuta nakon intenzivne kiše, zbog koje uvjeti vožnje su postali najekstremniji, jedni od najlošijih u povijesti utrka na trkalištu Daytona International Speedway. Utrku je osvojio Fernando Alonso, koji je preuzeo vodstvo samo dva kruga prije kraja.

Bivši vozač Formule 1 osvojio je 24-satnu utrku Le Mans 2018. godine i postao je treći vozač F1, koji je osvojio utrku izdržljivosti u Daytoni. Njegov naredni izazov je Indy 500 u svibnju, nakon osvajanja kojeg bi mogao postati prvi vozač u povijesti koji je osvojio „Triple Crown“. Vlasnik momčadi Wayne Taylor osvojio je utrku Daytona 24 četiri puta.

KYB Corporation ima tim visokostručnih natjecateljskih inženjera s golemim iskustvom u izradi visokospecjaliziranih proizvoda za primjenu u automobilskim utrkama. Potreba za vozilima u ovoj konkurentnoj sredini iziskuje veliko iskustvo te preciznost i kvalitetu na najvišoj svjetskoj razini. Elektronički sustavi servo upravljača KYB (EPS) nalaze se u širokoj uporabi kod sportskih automobila, a naročito u utrkama izdržljivosti, kao na primjer 24-satni Le Mans. Brojni natjecateljski timovi tijekom automobilskih utrka širom svijeta koriste također dijelove ovjesa KYB.