KYB provodi istraživanje automatizirane vožnje

Inženjeri KYB-a za istraživanje i razvoj radili su na razvoju integriranog sustava upravljanja amortizerom/servoupravljačem koji podržava udobnu i sigurnu automatiziranu vožnju.

Integrirani sustav upravljanja postiže naprednu kontrolu kretanja vozila povezivanjem amortizera i servo upravljača. Razvijena tehnologija suzbija njihanje (rotacijsko gibanje u smjeru okretanja).

Koristi podatke o ruti vožnje preuzete iz podataka na karti, zajedno s drugim informacijama prikupljenim tijekom automatizirane vožnje, kako bi predvidio buduće kretanje i vibracije vozila, zatim kontrolira servo upravljač kako bi se postigla optimalna vožnja bez ljuljanja. Osim toga, čak i kada vozilo vozi preko neravnih površina ceste (stepenice, neravnine, mala udubljenja itd.), vibracija amortizera koristi se za predviđanje njihanja vozila unaprijed, a servo upravljač se kontrolira kako bi se suprotstavio njihanju .

Očekuje se da će osigurati 50% smanjenje njihanja do kojeg dolazi kada jedan kotač prijeđe korak od nekoliko centimetara, što dovodi do smanjenja broja prometnih nesreća uzrokovanih njihanjem i posljedičnim preupravljanjem.

Učinkovitost ovog sustava potvrđena je ugradnjom u testno vozilo, voženo u najsuvremenijem razvojnom eksperimentalnom centru KYB u Japanu, a razvoj se nastavlja dizajnom i provjerom njegove primjene na proizvode.

Jordan Day, voditelj marketinga KYB Europe, objašnjava „automatizirana vožnja veliko je područje istraživanja i razvoja u automobilskoj industriji, a KYB-ovi inženjeri svjetske klase prednjače u razvoju uloge koju komponente upravljanja i ovjesa mogu imati u osiguravanju sljedećeg skoka u tehnologija vožnje je što sigurnija”.