KYB produžuje sponzorski ugovor s momčadi FIA World Rallycross

KYB Corporation produžilo je sponzorski ugovor s momčadi FIA World Rallycross Championship EKS.

U Audi S1 EKS RX Quattro primjenjuje se KYB-ov sustav elektroničke podrške upravljanju (EPS), koji je jako tražen u motorsportu. KYB-ov logotip uočljiv je i na EKS trkaćem automobilu i servisnom kamionu.

Tim EKS-a čine dva vozača – vlasnik Šveđanin Mattias Ekström i Norvežanin Andreas Bakkerud.

Švedski vozač Mattias Ekström osvojio je prvenstvo 2016. godine, a sezonu 2017. završio je na drugom mjestu. Dvostruki prvak DTM-a odrastao je uz rallycross i veliki dio svoje mladosti posvetio je RX utrkama. Trenutno ima 39 godina i više od 20 godina iskustva kao vozač utrka.

Andreas Bakkerud ima 26 godina. Nakon 8 godina natjecanja u kartingu, kao petnaestogodišnjak odlučio je testirati svoje sposobnosti u rallycrossu u kojem je postao uspješan. Jedini je World RX vozač koji je osvojio maksimalni broj bodova u svim etapama na vikend utrkama 2016. godine u Norveškoj – pobijedio je u sva četiri kvalifikacijska kola, polufinalu i finalu. Godinu 2017., kao vozač Forda Focusa RS, završio je kao šestoplasirani.

EKS natječe u WRX utrci od 2014. godine. U sezoni 2016. pobijedio je u natjecanju timova, čime je podigao očekivanja o budućim mogućnostima tima. Godine 2017. plasirao se na treće mjesto u ukupnom poretku.

Od 2015. godine KYB opskrbljuje momčad EPS sustavima i pruža tehničku podršku.
Rallycross se sastoji od 12 dvodnevnih sportskih natjecanja koja se održavaju diljem svijeta, na stazama koje su kombinacija relija i autodroma. Vozači voze automobile RX Supercars sa snagom većom od 600 KS koji ubrzavaju od 0-100km/h za manje od dvije sekunde. Godine 2014. je WRX pratilo više od 11,4 milijuna europskih gledatelja, koji su gledali prijenose svih 12 utrka.