KYB PREDSTAVLJA NOVI VIRTUALNI VIDEO O SIGURNOJ VOŽNJI

Tvrtka KYB Europe je uvela inovativan pristup u objašnjavanju opasnosti vožnje s istrošenim amortizerima. Ovaj potpuno novi video kreiran je u virtualnoj stvarnosti.

Gledatelji moraju koristiti specijalne 3D naočale za gledanje ovog videa. Video vrlo jasno pokazuje ponašanje vozila s istrošenim amortizerima u usporedbi s novima. Video koristi novu funkciju režima virtualne stvarnosti koju nudi usluga YouTube. Gledatelju omogućuje da okrene glavu u bilo kojem smjeru kao da je u automobilu s vozačem. Time se stvara ugodan realni doživljaj vožnje.

Video prikazuje dva identična vozila koja izvode dva različita manevra. Prvo vozilo je prešlo 80 000 km i ima istrošene amortizere, drugo vozilo ima potpuno nove KYB amortizere. Najprije će oba vozila izvesti slalomski test kojim se ocjenjuje stabilnost vozila i trakcija, tj. prianjanje vozila pri brzini od 50 km/h, a zatim će biti prikazano naglo kočenje pri brzini od 70 km/h.

Gledatelj može lako uočiti razlike u performansama vožnje tijekom testa, kada se logično kod vozila s novim amortizerima izrazito poboljša kontrola naginjanja i lakoća upravljanja. Pri testovima kočenja se put kočenja s novim amortizerima skratio gotovo za cijelu dužinu vozila. To je više od polovice širine tipičnog pješačkog prijelaza. To može biti velika razlika u stvarnom prometu kada vozač može zaustaviti vozilo ili pak nekoga udariti. Na nekoliko različitih mjesta video je pauziran i izmjerene vrijednosti jasno pokazuju razliku između istrošenih i novih amortizera.

Voditelj marketinga KYB Europe Jordan Day to komentira: “Osobno sam vozio ova demonstracijska vozila na testu i bio sam vrlo iznenađen koliko su dramatična bila poboljšanja u voznim karakteristikama i kontroli trakcije s novim amortizerima. Ovim pozivam sve automehaničare da na vrijeme prepoznaju kada treba zamijeniti amortizere. Neka im ovaj video bude koristan materijal koji će pomoći da uvjere svoje klijente.”

KYB će u narednim mjesecima prikazivati ovaj video u virtualnoj stvarnosti na lokalnim velesajmovima i sastancima s klijentima. Može također osigurati papirnate 3D naočale. Više informacija možete naći na websiteu vr.kyb-europe.com.