KYB predstavlja naredni VR film

KYB Europe proizveo je drugi VR film koji omogućuje doživjeti ono što osjećaju navigatori svjetskog Rallycross prvenstva.

Snimka je nastala u suradnji s timom EKS Audi Sport koji sponzorira KYB od trenutka njegovog osnivanja. Za očuvanje preciznosti i bolje kontrole upravljanja vozilom, Audi S1 RX Quattro koristi KYB-ov sustav električke podrške upravljanju.

U filmu vlasnik i vozač EKS-a, Mattias Ekström, poziva gledatelje da se pripreme i sjednu pokraj njega tijekom utrke na latvijskoj stazi Biķernieki u Rizi. Vozilo koje vozi Mattias ubrzava do 100 km/h za samo 2,5 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 150 km/h u trenutku koji prethodi skoku dugačkom 35 metara na visini od 1,5 metra. Onda na zavoju Mattias mora usporiti na jedva 50 km/h. Horizontalno opterećenje nakon drugog skoka postiglo je vrijednost 1,6 g.

Film je najbolje pogledati uz VR komplet u režimu od 360°. KYB Europe će nove snimke zajedno s filmom o sigurnosti promicati 2019. godine tijekom sajmova auto-branše. Gledajući film gledatelj može okretati glavu u bilo kojem smjeru i doživljavati panoramsku sliku.

Film se može pogledati na pametnom telefonu, na YouTube servisu, gdje gledatelj da promijeni kut gledanja može micati telefonom ili na računalu uz pomoć miša.

Reli utrke WRX pokrenute su 2014. godine i sastoje se od dvanaest dvodnevnih događaja koji se organiziraju diljem svijeta. Staza svakog natjecanja spaja elemente reli utrke i vožnje po asfaltnoj stazi. Prije posljednjeg natjecanja u ovoj sezoni, koje će se održati od 24. do 25. studenog, momčad EKS Audi Sport nalazi se na drugom mjestu.