KYB POKROVITELJ FIA WORLD RALLYCROSS TIMA

KYB Corporation objavljuje kako je u lipnju 2017. potpisala sponzorski ugovor sa sudionikom FIA World Rallycross Championshipa, timom EKS.

 

Trkaći automobil Audi S1 EKS RX Quattro koristi KYB-ov EPS (Electronic Power Steering) koji je vrlo tražen u motorsportu. KYB logo bit će vidljiv na oba trkaća automobila tima EKS, kao i na servisnom vozilu. Tim se sastoji od Toomasa “Topi” Heikkinena i vlasnika Mattiasa Ekströma.

 

Švedski pilot Mattias Ekström osvojio je prvenstvo 2016. godine. Dvostruki osvajač utrka DTM-a odrastao je uz rallycross i proveo veliki dio svoje mladosti u “padocima” rallycrossa. Tim EKS je oličenje svega što Mattias voli kod utrkivanja: strast, borbeni žar i radost. Trenutno je treći u prvenstvu sa 143 osvojena boda.

 

Finski vozač Topi se počeo utrkivati u dobi od samo osam godina i prebacio se na rallycross 2010. godine, osvojivši finsko prvenstvo u svojoj prvoj sezoni. Osvajač je Global Rallycross Championshipa i dviju zlatnih medalja s X Games natjecanja. U 2014. godini, Topi završava svoju prvu sezonu World Rallycross Championshipa kao drugoplasirani, a u tekućoj sezoni je trenutno na 11. mjestu s 58 bodova.

 

Tim EKS se natječe u World Rallycross Championshipu od 2014. godine. U sezoni 2016. EKS je osvojio titulu u natjecanju timova, povećavajući očekivanja oko budućih izgleda tima. KYB timu dobavlja EPS od 2015. godine i nastavlja mu pružati tehničku podršku, a sada suradnju produbljuju i sponzorskim ugovorom.

 

Rallycross se sastoji od 12 dvodnevnih događanja diljem svijeta, na stazama koje su kombinacija relija i autodroma. Vozači se natječu na supersportskim automobilima s više od 600 KS i ubrzanjem od nule do 100 km/h za manje od dvije sekunde. U 2014. godini je World Rallycross privukao više od 11,4 milijuna europskih gledatelja prijenosa sa svih 12 utrka. Pratite aktualne informacije o timu EKS na KYB-ovim stranicama društvenih medija.