KYB podupire Svjetsko prvenstvo u Rallycrossu

KYB produžava sponzorski ugovor s momčadi EKS koji sudjeluje u FIA Svjetskom prvenstvu u Rallycrossu. U sezoni 2019. KYB će također proširiti tehničku i sponzorsku podršku za novu momčad – Monster Energy RX Cartel.

 

EKS momčad natječe se u FIA Svjetskom prvenstvu u rallycrossu od 2014. godine, dakle od početka postojanja trke. Usprkos najavljenom zatvaranju sekcije World RX prošle sezone, tim EKS i osnivatelj Mattias Ekstrom vratili su se u sezoni 2019. i podupiru tri mlada, talentirana vozača – Krisztiana Szabo, Andreasa Bakkeruda i Liama Dorana.

 

U suradnji s EKS-om na početku ove sezone, Krisztian Szabo je postigao svoj životni cilj, a to je vožnja u cijeloj sezoni Svjetskog prvenstva. Prethodno je postao dvostruki prvak FIA Svjetskog prvenstva u Rallycrossu Super 1600. Poznati vozač Andreas Bakkerud također se vraća na stazu nakon njegove posljednje sezone s EKS-om, ali ovaj put s Monster Energy RX Cartel, zajedno s iznimno popularnim britanskim vozačem – Liamom Doranom.

 

Sva tri vozača vozit će Audi S1 EKSRX Quattro, tj. iste automobile s kojima je tim EKS prošle sezone zauzeo drugo mjesto. KYB i dalje igra važnu ulogu u EKS timu. Sva tri automobila, vrlo popularna i poznata u auto-trkama, opremljena su sustavom elektroničke podrške upravljanju (EPS) koji je projektirao i proizveo KYB. Sada su opremljeni i KYB-ovim amortizerima – to je nešto na čemu su oba partnera [KYB i EKS] usko surađivala prošle sezone. Inženjeri KYB-a sudjelovat će u svim trkama i testovima u sezoni 2019. i podržat će oba tima. KYB opskrbljuje EKS tim sustavom (EPS) od trenutka nastanka u 2014. godini.

 

U petak 5. travnja počela je sezona 2019. U trku uz svjetla staze Yas Marina u Abu Dhabi, prilikom napetog početka sezone, krenulo je 16 automobila. Bakkerud se nažalost razbio u trećem krugu i kasnije nije mogao sudjelovati. Neuništivi Bakkerud vratio se i u finalu je bio promatrač Liama Dorana i pomogao mu je dovršiti trku na 3. mjestu u općem poretku. Szabo je završio trku na 4. mjestu, što je bio fantastičan rezultat za njegov debi u World RX.

 

WRX sastoji se od dvanaest dvodnevnih događaja koji se organiziraju diljem svijeta i spajaju elemente reli utrke i vožnje po asfaltnoj stazi. Vozači voze automobile RX Supercars sa snagom većom od 600 KS koji ubrzavaju od 0-100 km/h za manje od dvije sekunde. Aktualne informacije o World RX možete naći na društvenim mrežama KYB-a.