KYB nagrađeni od Toyote

KYB je dobio nagradu od Toyota Motor Corporation za svoj doprinos razvoju tehnologije.
Nagrada je dodijeljena za KYB amortizere stvorene za novu Toyotu Corollu Sport. Toyota je odlučila da amortizeri pomoću posebne KYB tehnologije doprinose značajnom poboljšanju performansi novog vozila, a KYB je dobio službenu potvrdu i preporuku tvrtke Toyota.

Nova Toyota Corolla Sport predstavljena je prvi put u Japanu. Prednji ovjes koristi MacPherson podupirače, dok stražnji ovjes ima dva podupirača.

Ovo je prvi model Toyote s pogonom na prednjim kotačima, koji koristi sustav Adaptive Variable Suspension (AVS) s linearnom oprugom. AVS podešava snagu prigušenja površini ceste i uvjetima kako bi se osigurala udobnost vožnje na bilo kojoj površini.

KYB amortizeri optimiziraju snagu prigušenja pri malim brzinama, reagiraju brzo od samog startanja, kao i pružaju udobnost vožnje i kontrole pri većim brzinama. Smanjivanjem prevrtanja tijela prilikom skretanja, povećana je i mogućnost upravljanja i izbjegavanja prepreke u slučaju nužde. Upravljanjem snage prigušenja samostalno za svaki kotač, AVS je također poboljšao upravljivost vozila. Corolla je također opremljena dodatnim sportskim načinom rada, u kojem je snaga prigušenja prilagođena brzoj vožnji.

Prije nego što je konačni odabir napravljen, novi su amortizeri dosad prošli 600 testova, koji su koristili različite kombinacije ulja i komponenata kako bi se postigla maksimalna udobnost upravljanja.