KYB jača svoj angažman u WRX prvenstvo

Zajedno s JC Raceteknik, KYB stoji pred novim izazovom tijekom World Rallycross u 2020. godini. Švedska momčad koja se takmiči u World KYB Team JC borit će se za priznanje vozača i momčadi tijekom prvenstva svijeta Rallycross FIA.
          

KYB će u suradnji s EKS i JC Raceteknik timom razvijati program najkvalitetnijih amortizera za reli Rallycross i time će nastaviti tehničku suradnju koju je počela prošle godine. Tim je od EKS-a nabavio pet vozila Audi S1 ​​EKS RX Supercars od kojih će dva sudjelovati na World RX, a dva na Euro RX. Svi automobili imaju i sustav elektroničke podrške upravljanju (EPS) koji je projektirao i osigurao KYB.

 „Mogućnost starta s dva vozača na svjetskom prvenstvu odlično je rješenje i ispunjenje snova. Zahvaljujući KYB-u sudjelovat ćemo kao KYB Team JC i nastaviti tehničku suradnju s EKS-om. Ova investicija odlična je prilika za svakoga od nas i omogućuje nam zajednički razvoj. Za cijelu momčad ovo će biti odlično iskustvo koje će i našim vozačima Euro RX pružati koristi”- navodi Joel Christoffersson, šef tima u JC Raceteknik.  

„Uzbuđen sam zbog nadolazeće sezone s potpuno novim timom. JC Raceteknik i Robin pokazali su prošle godine da imaju dobar ritam u Euro RX pa mislim da ćemo ove godine biti još jači, zahvaljujući dva dobra vozača koja će sudjelovati u World RX. Jedva čekam da sjednem za volan Audi EKS s najboljim karakteristikama uz najnovije KYB amortizere. Robin svakako bolje od mene poznaje automobil, ali se nadam da ću brzo uspjeti postići njegov ritam“ – rekao je Baumanis.