KYB jača podršku za WRX

Prvaci svijeta, tim KYB EKS JC i trostruki prvak u World Rallycrossu, Johan Kristoffersson, udružuju snage u borbi za titulu FIA World RX 2021. Kristoffersson se pridružuje Belgijancu, Enzu Ide – oba vozača koriste KYB amortizere i sustav elektroničke podrške upravljanju kojim je opremljen auto najnovije generacije – Audi S1 EKS RX quattro.

„Ako ga ne možeš pobijediti, pridruži mu se – to je jednostavno”, kaže vlasnik tima KYB EKS JC, Mattias Ekström. „Imao sam puno uzbudljivih utrka s Johanom i mislim da se svi slažu da ima iznimne vještine, odnosno da je savršen za kampanju KYB EKS JC 2021, da opet možemo izazvati ostale natjecatelje u borbi za obje titule – najboljeg tima i najboljeg vozača.”

32-godišnji Šveđanin završio je 36 utrka na pobjedničkom postolju World RX, od čega je u 24 pobijedio. Kristoffersson je osim tri titule Prvaka svijeta u Rallycrossu (2017., 2018., 2020.) osvojio i tri titule na Porsche Carrera Cup Scandinavia, dvije titule na Scandinavian Touring Car Championship i jednu na Superstars International Series. Trenutno je u vrhu tablice u Extreme E s kolegicom iz tima Molly Taylor jer je pobijedio u 2 od 2 utrke za Rosberg Racing.

„Prije svega sam vrlo sretan što ću se cijelu sezonu moći takmičiti u FIA World RX, a činjenica da to radim s novim timom za mene je kao novi izazov” – veli Johan Kristofferson. „KYB EKS JC zna kako pobijediti u utrci i prvenstvu, a nakon prva dva dana testova vidimo da možemo učiti jedni od drugih i stjecati novo iskustvo. Joel Christoffersson i cijeli tim jako su angažirani i motivirani da ostvare cilj, a to je obrana titule najboljeg vozača, a zajedno s Enzom i titule najboljeg tima“.

„Johan je kao vozač dosad osvojio najviše titula u World RX i jako sam sretan da ga zahvaljujući podršci Red Bulla, Ravenola, KYB-a i Blåklädera možemo imati u svojem timu uz Enza. Njegovo iskustvo i znanje pomoći će nam da se dalje razvijamo, dok će Enzo imati priliku učiti od najboljih. Nastavit ćemo s testovima prije sezone i siguran sam da ćemo tako primorati naše suparnike da teško rade“ – navodi voditelj tima KYB EKS JC, Joel Christoffersson. „2021. će za KYB EKS JC biti iznimna godina jer ćemo naše automobile voziti u tri prvenstva – FIA World RX, Nitro Rallycross (SAD) i RallyX Nordic”.

WRX, koji se sastoji od 7 dana natjecanja u cijeloj Europi, održava se na stazama koje predstavljaju kombinaciju reli staza i utrka na pisti. Vozači voze automobile RX Supercars snage veće od 600 KS koji ubrzavaju od 0-100 km/h za manje od dvije sekunde. Aktualne informacije o World RX možete naći na društvenim mrežama KYB-a.