KYB i Team JAOS sudjeluju u Asia Cross Country Rally

KYB je sponzor Team JAOS, koji sudjeluje u Asia Cross Country Rally (AXCR) 2018.

Povijest AXCR-a traje od 1996. godine. Godine 2001., utrka je dobila certifikat FIA (International Automobile Federation) i trenutačno održava status najveće međunarodne utrke u Aziji, također poznatu kao “Pariz – Dakar Istoka”. AXCR motorne discipline uključuju motociklističke utrke, utrke četverokotača , sidecar utrke i utrke automobila 4×4. Većina od njih je podijeljena na klase: benzin, dizel i električna vozila.

Auto JAOS-ovog tima je Toyota Double Cab HILUX REVO (Revo / Toyota: Hilux) 2.8 G. Naravno, vozilo nije moglo propustiti posebno dizajniranih amortizatora KYB.

U utrci su sudjelovali članovi tima, 30-godišnji Tomonori Noto iz Japana, koji je se počeo utrkivati kao desetogodišnjak. Pridružio se timu JAOS u 2015. godine. Na suvozačevu je sjedalu sjedio 40-godišnji Kazuhiro Tanaka, također iz Japana. Tanaka je diplomirao u strojarstvu, a 2001. godine je započeo raditi na KYB-u. Godine 2015. pridružio se tehničkom timu JAOS-a na utrkama AXCR-a, a 2017. postao je pilot.

Sudionici AXCR 2018 utrku, koju su počeli u Tajlandu, završili na ciljnoj liniji u Kambodži. Put utrke je vodio kroz Siĕm Réab, najpopularniju turističku regiju Kambodže, i bio je razvučen na 2200 km. Bio je to izvrstan ispit iz tehnike vožnje, navigacijskih vještina, ustrajnosti i vještina timskog rada. Za vozila to je bio tehnički test koji je pokazao njihovu izdržljivost i snagu.

KYB je već nekoliko godina partner Team JAOS-a i očekuje sljedeće uspjehe izgrađene na temelju prethodnog iskustva iz utrke. Dosad je najbolji rezultat tima peto mjesto.