KYB dodas uz testa trasi

Nesenajā video sērijā, ko producēja KYB Americas, KYB devās uz testa trasi, atklājot krasas atšķirības starp KYB, Premium kvalitātes konkurentu, nolietotiem un zemu izmaksu amortizatoriem.

Lai nodrošinātu godīgu testēšanu, KYB piesaistīja divus neatkarīgus, profesionālus testa braucējus no riepu nozares, lai brauktu ar diviem atbilstošiem 2015. gada Chevrolet Equinox, katram no kuriem odometra rādītājs pārsniedz 150 000 km. Lai garantētu konsekventus un uzticamus rezultātus, katram transportlīdzeklim pirms testēšanas tika uzstādīti jauni bremžu kluči, diski un stabilizatora atsaites, kā arī pilna četru riteņu centrēšana. Pirms katra atsevišķā testa automašīnām tika uzliktas arī četras pilnīgi jaunas riepas un pievienota pilna degvielas bāka. Vienīgā atšķirība starp transportlīdzekļiem – amortizatori.

Divu dienu laikā KYB salīdzināja un pārbaudīja četrus dažādus amortizatoru komplektus. Tajos ietilpa: nolietotie OEM amortizatori; zemu izmaksu konkurents; augstākās kvalitātes sāncensis un KYB Excel-G diapazons. Izstrādāts, lai ļautu testa braucējiem piedzīvot katru no izstrādājumiem reālās braukšanas situācijās, novērtējums ietvēra:
Slapjā trase: Smidzinātāju sistēma vienmērīgi samitrināja ceļu, lai testa brauciens būtu pielīdzināms slapjiem braukšanas apstākļiem, tāpēc varēja pārbaudīt saķeri, vadāmību un bremzēšanu.
Slaloms: Novērtēt kontroli un virsbūves ripošanu.
Bremzēšana: Apstāšanās ceļa mērīšana no 80 līdz 0 km/h gan slapjos, gan sausos braukšanas apstākļos apstākļos.
Reāli ceļi: 11 km loks pa reāliem ceļiem, lai novērtētu veiktspēju reālajā pasaulē.

Izmantojot datus, kas iegūti no abos transportlīdzekļos uzstādītajām elektroniskajām datu iegūšanas iekārtām, rezultāti parādīja, ka KYB pārspēja visas alternatīvas; gan reālajā pasaulē, gan testa trasē. Šie rezultāti atspoguļoja abu neatkarīgo profesionālo testētāju viedokļus, kuri arī piekrita, ka KYB Excel-G ir labākā izvēle.

Lai saprastu amortizatoru ietekmi uz bremzēšanas ceļu, tika veikti bremzēšanas testi gan slapjos, gan sausos braukšanas apstākļos. Salīdzinot nolietotos oriģinālo ražotāju amortizatorus ar zemu izmaksu konkurentu, rezultāti atklāja, ka zemo izmaksu amortizatori patiesībā bija sliktāki par nolietotajiem oriģinālo ražotāju amortizatoriem, kad bija nepieciešams droši apstāties gan mitros, gan sausos braukšanas apstākļos. Kā jau varēja gaidīt, bremzēšanas distances tika krasi uzlabotas, pārbaudot gan KYB, gan tā augstākās klases konkurentu sausos braukšanas apstākļos. Tomēr slapjos braukšanas apstākļos, kad bija samazināta saķere, ar KYB amortizatoriem aprīkotais transportlīdzeklis apstājās par 1,8 metriem īsākā distancē nekā Premium konkurents – automašīnas platumā.

Tika uzraudzīta arī ABS darbība, lai parādītu tiešo triecienu amortizatoru ietekmi uz sadursmju novēršanas sistēmu darbību. Avārijas apstāšanās laikā no 80 km/h automašīnas pastiprināta pikēšana uz priekšu nozīmēja, ka ABS sistēma tika aktivizēta vairākas reizes, uzraugot nodilušos OEM amortizatorus, jo automašīnas drošības sistēma mēģināja saglabāt saķeri. Katru reizi, kad tas notika, ABS uz brīdi atlaida bremzes, lai izvairītos no sānslīdes, tomēr šī darbība palielina apstāšanās laiku un attālumu. Turpretim KYB un Premium konkurents uzrādīja daudz mazāku aktivizāciju, ļaujot automašīnai ātri un vienmērīgi apstāties. Šie testi skaidri norāda, cik svarīgi ir nomainīt nolietotos amortizatorus, jo šajā gadījumā nodilušiem amortizatoru vārstiem ir nepieciešama ilgāka avārijas apstāšanās.

Abi neatkarīgie testētāji secināja, ka braukšanas laikā bija manāma atšķirība starp KYB amortizatoriem un nolietotiem OEM amortizatoriem, komentējot, ka atšķirība starp abiem ir kā “diena pret nakti”. Salīdzinot KYB ar Premium klases konkurentu, testētāji slavēja KYB amortizatorus par automašīnas vadāmību un nosvērtību, liekot transportlīdzeklim justies vairāk “bloķētam”, efektīvāk “sekot ceļa kustībām”.

Lai pats skatītos video, noskenējiet QR kodu.