KYB amortizer za alpsko skijanje

Zaposlenik tvrtke KYB Corporation gospodin Takeshi Suzuki će se natjecati na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pyeong Changu u Južnoj Koreji.

KYB Corporation proizvođač je i sponzor japanskom timu Para-Ski Federation Alpine. U ove je svrhe razvojni odjel KYB Motorcycle Suspension Company proizveo posebne amortizere, koji se nalaze ispod sjedala na skiji paraolimpijca. Sportaš sjedi na sjedalu i rukama upravlja skijom pomoću štapnih skija. Za natjecanje u Pyeong Changu KYB je razvio ovaj unaprijeđeni model s mogućnošću regulacije amortizera. Zahvaljujući tome, sportaš može podesiti jedinicu snage amortizera za lakšu vožnju po stazi.
U razvoju ovog modela sudjelovali su vrhunski sportaši, uključujući i slalomaša Takeshija Suzukija.

Natjecanje će se održati od 9. do 18. ožujka. Natjecat će se 670 natjecatelja za 80 medalja u šest sportskih disciplina. Natjecanje se sastoji od četiri discipline: spust, super veleslalom, veleslalom i slalom. Svi natjecatelji koriste jednu skiju sa sjedalom. Između sjedala i skije nalazi se amortizer da tijelo sportaša ne bi patilo. Svaki skijaš može podesiti amortizer prema vlastitim potrebama ovisno o stazi i svojim mogućnostima.

Takeshi Suzuki radi na odjelu za Odnose s javnošću tvrtke KYB u Japanu. Ima 30 godina i prilikom prometne nesreće je izgubio obje noge. Počeo je skijati s 9 godina i uvijek je pratio Paraolimpijadu, koja ga je inspirirala za natjecanje. Njegova priprema za ovogodišnje natjecanje obuhvaćala je trening na visokoj nadmorskoj visini u Čileu. Suzuki je dobitnik dviju paraolimpijskih medalja, brončane 2010. godine, te zlatne 2014. godine. Osvojio je i nekoliko zlatnih medalja na svjetskom kupu.