Hajime Sato ide u mirovinu

G. Hajime Sato povukao se iz korporacije KYB Corporation. Pridružio se korporaciji KYB 1981. godine i bio je smješten u Europi između 1992. i 2001. godine kao upravitelj prodaje gdje je uspostavio čvrste odnose s mnogim klijentima korporacije KYB. Vratio se u svibnju 2003. kao generalni direktor, a zatim je postao predsjednik korporacije KYB Europe i ostao je na tom mjestu do 2011. godine. Bio je ključna osoba za širenje korporacije KYB u Europi.

G. Sato vratio se u Japan 2011. godine kao izvršni upravitelj za prodaju svjetskog poslijeprodajnog tržišta u Odjelu za automobilske dijelove. Postao je izvršni direktor u travnju 2016. godine, a na dvije godine premješten je u korporaciju KYB Thailand kao upravitelj tvornice. Vratio se u Japan u lipnju 2018. godine da bi preuzeo odgovornost za globalno poslovanje automobilskim dijelovima, poslijeprodajno tržište i originalnu opremu kao zamjenik glavnog direktora. U 2022. godini pridružio se Upravnom odboru korporacije KYB i postao je potpredsjednik.

G. Sato otišao je u mirovinu u lipnju 2023. i zapravo obavlja dužnosti vanjskog direktora Uprave u korporaciji Sato Shoji u Japanu. Njegov posljednji posjet Europi bio je u Njemačkoj u rujnu prošle godine za vrijeme održavanja sajma Automechanika Frankfurt.

Yuto Uchida, potpredsjednik društva KYB Europe, izjavio je: „Zahvaljujemo Satou na vrijednom doprinosu korporaciji KYB Europe tijekom proteklih 30 godina i želimo mu dugu i sretnu mirovinu.”