Elektronički kontrolirani originalni amortizeri za grupaciju Volkswagen

Elektronički kontrolirane amortizere iz društva KYB Corporation (u daljnjem tekstu KYB) usvojila je grupacija Volkswagen za opremanje novih modela Tiguan, Passat Variant, SKODA Superb i Kodiaq s novim sustavom DCC Pro (na engl. „Dynamics Chassis Control Pro”). Uvođenje na tržište planirano je tijekom prvog kvartala 2024. godine.

Sustavi DCC Pro upotrebljavaju amortizere s dvostrukim ventilom za neovisno upravljanje oscilacijama ekstenzije i kompresije uzrokovanih karoserijom automobila i pomicanjem kotača tijekom vožnje.

Ovi ventili reagiraju na uvjete na cesti i situacije prilikom vožnje u samo nekoliko milisekundi. ECU aktivira solenoide za ekstenziju i kompresiju da bi neovisno prilagodio unutarnji tlak amortizera da bi odgovarao uvjetima na cesti i preferencijama vozača (od udobnog do vrlo sportskog). Značajke prigušivanja automatski se kontinuirano prilagođavaju, što u kombinaciji s potpunom neovisnošću između pomicanja ekstenzije i kompresije, donosi udobnost vozila i kontrolu na najvišu razinu. Time se omogućava sigurno i dinamično manevriranje te do sada neviđeno iskustvo vožnje nalik letećem tepihu.

KYB i grupacija VW surađuju već nekoliko godina, uključujući sportski ovjesa za automobila Audi RS, i od tada intenzivno surađuju za marku VW. Ovaj novi razvoj dio je KYB-ove politike daljnjeg jačanja partnerstva s njemačkim proizvođačem automobila. Težak postupak razvoja i dokazivanja valjanosti osmišljen između timova KYB i Volkswagen omogućio je ponudu ove tehnologije, koja je do sada bila samo zamišljena za premium segmente.

KYB će nastaviti rasti u naprednim tehnologijama koje pružaju visoku dodanu vrijednost našim kupcima u ovim izazovnim vremenima za automobilski sektor.

KYB proizvodi elektronički kontrolirane amortizerei u Aziji i u Europi, u svojim proizvodnim pogonima posebno izgrađenim da budu na čelu proizvodnje amortizera visoke tehnologije.