H KYB συνεργάζεται για την ανάπτυξη πλατφόρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων επόμενης γενιάς

Η KYB Corporation ξεκίνησε μία στρατηγική συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία EE Automotive (REE), η οποία προσέγγισε την KYB για να αναπτύξει δυνατότητες ανάρτησης, για τις μελλοντικές πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων (EV).

Η KYB, κορυφαίος προμηθευτής σε συστήματα ενεργής και ημι-ενεργής ανάρτησης, αναμένεται να δώσει ώθηση στη νέας γενιάς πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων της REE, που προσφέρει οικονομικά αποδοτικές λύσεις στην ηλεκτροκίνηση. Ο συνδυασμός της τεχνογνωσίας της KYB, στο θέμα της ανάρτησης και της πρωτοποριακής τεχνολογίας της REE, σε πλατφόρμες ηλεκτρικών οχημάτων, θα φέρει επανάσταση στη σχεδίαση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η REE εργάζεται για την τοποθέτηση, όχι μόνο της ανάρτησης, αλλά και του συστήματος πέδησης, του συστήματος διεύθυνσης και του ηλεκτροκινητήρα, όλα μαζί, μέσα στον τροχό. Η εμπλοκή της KYB, σε αυτό το project, αφορά την ενσωμάτωση της ανάρτησης στον τροχό. Το σύστημα αυτό έχει ονομαστεί REEcorner™ – κάθε γωνία είναι εντελώς ανεξάρτητη και ελέγχεται από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, την ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου REEboard™, που ελέγχει την προηγμένη τεχνολογία, x-by-wire. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει εξαιρετική προσαρμοστικότητα, καθώς κάθε γωνία μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιεσδήποτε απαιτήσεις του οχήματος, με αποτέλεσμα τη βέλτιστη συμβατότητα, αποδοτικότητα και κόστος.

Η μονάδα REEboard ™ είναι μία πλήρως επίπεδη, επεκτάσιμη και αρθρωτή πλατφόρμα. Επιτρέπει απεριόριστες διαμορφώσεις αμαξώματος με πλήρη ελευθερία σχεδιασμού και μεγαλύτερη εκμετάλλευση χώρου. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ανάγκη σχεδιασμού νέας πλατφόρμας, για κάθε τύπο οχήματος, εξοικονομείται κόστος και χρόνος, σε μεγάλο βαθμό. Παρέχει περισσότερο χώρο σε μικρότερο αποτύπωμα, για να μεταφέρει περισσότερες μπαταρίες, μέσα στο πλαίσιο.
Η KYB για πρώτη φορά συνεργάζεται με μία εταιρία τεχνολογίας για να αναπτύξουν πλατφόρμες για EV. Ο Kazunori Masumoto, Γενικός Διευθυντής του Μηχανικού τομέα στην KYB Automotive Component Business Division, εξηγεί ότι “Η KYB έχει τεράστια εμπειρία στην ανάπτυξη και την κατασκευή προηγμένων συστημάτων ανάρτησης και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την REE Automotive και μοιραζόμαστε το επαναστατικό όραμά της, για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα, σχεδιάζοντας ένα υποσύστημα ανάρτησης που υποστηρίζει τις ανάγκες του αυριανού οικολογικού συστήματος αυτοκίνησης”.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της REE Daniel Barel σχολίασε: “Η REE καλωσορίζει την KYB στο μοναδικό μας δίκτυο, με παγκόσμιους στρατηγικούς συνεργάτες, στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που προσφέρει τεχνογνωσία παγκόσμιας κλάσης, σε προηγμένα συστήματα ανάρτησης. Η τεχνολογία της KYB, θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ταχεία ανάπτυξη της επόμενης γενιάς αρχιτεκτονικής για EV, η οποία επαναπροσδιορίζει το ηλεκτρικό όχημα με μία πλήρως επίπεδη, επεκτάσιμη και πλήρως αρθρωτή πλατφόρμα, έτοιμη να φέρει το μέλλον της ηλεκτρονικής κινητικότητας”.