H KYB ενισχύει την εμπλοκή της στο WRX

Μαζί με την JC Raceteknik, η KYB εισέρχεται σε μία νέα συνεργασία στο World Rallycross για το 2020. Η σουηδική ομάδα, που αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας KYB Team JC, θα διεκδικήσει τους τίτλους οδηγών και ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα World Rallycross της FIA.

Ο Σουηδός οδηγός Robin Larsson έχει ήδη υπογράψει στην ομάδα, όπως και ο Λετονός οδηγός Janis Baumanis. Και οι δύο θα οδηγήσουν ένα Audi S1 Supercar τελευταίου τύπου. Η JC Raceteknik και ο Robin Larsson κέρδισαν τόσο το FIA European Rallycross Championship όσο και το RallyX Nordic την περασμένη σεζόν. Ο Janis Baumanis έχει ήδη εμπειρία σε τέσσερις σεζόν στο World RX, πετυχαίνοντας δύο ανόδους στο βάθρο πέρυσι.

Μαζί με την EKS και την ομάδα JC Raceteknik, η KYB θα συνεχίσει την ανάπτυξη των κορυφαίων αμορτισέρ για rallycross, συνεχίζοντας την τεχνική συνεργασία, που ξεκίνησε πέρυσι. Η ομάδα αγόρασε πέντε από τα Audi S1 EKS RX Supercars από την EKS και θα έχει δύο από αυτά στο World RX και δύο στο Euro RX. Όλα τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούν επίσης υδραυλικό τιμόνι KYB.

«Το να μπορώ να ξεκινήσω με δύο οδηγούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι φανταστικό, αυτό ήταν από καιρό ένα όνειρο για μένα. Χάρη στην KYB θα ξεκινήσουμε ως KYB Team JC και θα συνεχίσουμε την τεχνική μας συνεργασία με την EKS. Αυτή η επένδυση είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους να αναπτυχθούμε μαζί. Αυτό θα είναι εξαιρετικό για ολόκληρη την ομάδα και θα ωφελήσει και τους οδηγούς μας στο Euro RX » σχολίασε ο Joel Christoffersson, Διευθυντής της ομάδας JC Raceteknik.

Ο Baumanis δήλωσε «Είμαι ενθουσιασμένος για μία νέα σεζόν με μία εντελώς νέα ομάδα. Η JC Raceteknik και ο Robin έδειξαν πέρυσι ότι είχαν καλό ρυθμό στο Euro RX, οπότε φέτος νομίζω ότι θα είμαστε ακόμα πιο δυνατοί με δύο καλά αυτοκίνητα, στο World RX. Ανυπομονώ να μπω στο EKS Audi, με τις τελευταίες προδιαγραφές και με τα τελευταία αμορτισέρ της KYB. Ο Robin γνωρίζει σίγουρα το αυτοκίνητο καλύτερα από εμένα, αλλά ελπίζω ότι μπορώ να είμαι κοντά στον ρυθμό του, το συντομότερο δυνατό ».