Χρήσιμες Συμβουλές Τοποθέτησης από την KYB Europe

Η KYB Europe μοιράζεται μερικές χρήσιμες συμβουλές με τους τεχνικούς για την τοποθέτηση αμορτισέρ, σπειροειδών ελατηρίων ή κιτ βάσης ανάρτησης.

Η συγκράτηση της ράβδου του εμβόλου
Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους η στεγανοποίηση ενός αμορτισέρ αστοχεί και προκαλείται διαρροή λαδιού είναι η ζημιά στη ράβδο του εμβόλου κατά την τοποθέτηση. Μέγκενες, πένσες και άλλα εργαλεία δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται απευθείας πάνω στη ράβδο του εμβόλου. Αυτά τα εργαλεία ενδέχεται να χαράξουν τον εξαιρετικά γυαλισμένο λείο άξονα που μπορεί να φθαρεί και να καταστρέψει τη τσιμούχα. Κοντά στην κορυφή του άξονα, ακριβώς πάνω από το σημείο που ξεκινά το σπείρωμα, υπάρχει μια περιοχή για την ασφαλή τοποθέτηση των εργαλείων.

Χρησιμοποιήστε τα παξιμάδια που παρέχονται
Εάν ένα αμορτισέρ KYB συνοδεύεται από παξιμάδι με σπείρωμα, αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά την τοποθέτηση, αντί να χρησιμοποιηθεί ξανά αυτό που βγήκε από το παλιό ανταλλακτικό. Εάν η KYB δεν παρέχει παξιμάδι, τότε το αρχικό θα πρέπει να επαναχρησιμοποιηθεί. Αυτό ισχύει και για ροδέλες και αποστάτες.

Αντικατάσταση φυσιγγίων
Κατά την τοποθέτηση ενός νέου φυσιγγίου KYB, μην βάζετε νερό ή άλλα υγρά στο κέλυφος του γόνατου. Βεβαιωθείτε ότι το κέλυφος είναι άδειο από τυχόν υπάρχον υγρό. Τα φυσίγγια KYB έχουν σχεδιαστεί για χρήση χωρίς πρόσθετα υγρά.

Η μέθοδος του ρολογιού στο κιτ στερέωσης της ανάρτησης
Όταν αποσυναρμολογείτε ένα γόνατο, συνιστάται να σημειώνετε τα μέρη της ανάρτησης, για να εξασφαλίσετε τη σωστή θέση και σειρά των εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται ξανά. Αυτό είναι γνωστό ως «μέθοδος του ρολογιού». Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή τοποθέτηση του άνω ελατηρίου στην επάνω πλάκα στερέωσης, για να διασφαλίσετε ότι η επανασυναρμολόγηση είναι σωστή και ακριβής.

Μήκος αμορτισέρ
Κάποιες φορές, ένα νέο αμορτισέρ ίσως φαίνεται ότι έχει διαφορετικό μήκος από αυτό που βγήκε από το όχημα. Ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι η χρήση ενός εσωτερικού ελατηρίου επαναφοράς στο προϊόν KYB και η απουσία του bump stop από το OE προϊόν, που ενίοτε μπορεί να αφαιρεθεί σε μεταγενέστερα μοντέλα από τους κατασκευαστές οχημάτων για εξοικονόμηση κόστους. Σε ορισμένες εφαρμογές, είναι απαραίτητο να σηκώσετε ελαφρώς τον άξονα ή την ανάρτηση, για να στερεώσετε το κιτ τοποθέτησης. Αυτό συμβαίνει επίσης σε πολλά εξαρτήματα OE. Με την προϋπόθεση ότι το ανταλλακτικό έχει επιλεγεί από τον κατάλογο της KYB, χρησιμοποιώντας τις ακριβείς προδιαγραφές του οχήματος, το ανταλλακτικό είναι ασφαλές για τοποθέτηση.

Σωστή ροπή
Μην χρησιμοποιείτε αερόκλειδο ή ηλεκτρικό κρουστικό κλειδί για να σφίξετε το επάνω παξιμάδι στερέωσης στη ράβδο του εμβόλου. Αυτό ενδέχεται να κάνει τη ροπή μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη και να προκαλέσει ζημιά. Κρατήστε τη ράβδο του εμβόλου με ένα κλειδί ή ένα ειδικό εργαλείο (όχι μέγγενη ή πένσες) στον κατεργασμένο αυχένα και χρησιμοποιήστε ένα ροπόκλειδο που έχει ρυθμιστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του οχήματος. Μπορείτε να βρείτε τις προδιαγραφές στην εφαρμογή KYB Suspension Solutions. Η τελική σύσφιξη θα πρέπει να ολοκληρωθεί αφού εφαρμοστεί ολόκληρο το βάρος του αυτοκινήτου.

Αντικατάσταση σε ζευγάρια
Για να διασφαλιστεί ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί με ασφάλεια και όπως έχει σχεδιαστεί, η KYB συνιστά την αντικατάσταση των αμορτισέρ σε ζεύγη ανά άξονα. Όταν οι ρυθμοί απόσβεσης διαφέρουν σημαντικά αριστερά και δεξιά, οι διακυμάνσεις της κίνησης του αμαξώματος και του τροχού του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσουν ανωμαλίες στο κράτημα. Η KYB συνιστά επίσης την αντικατάσταση των κιτ τοποθέτησης ανάρτησης και των κιτ προστασίας ταυτόχρονα με τα αμορτισέρ.

Στρώσιμο
Κάποιες φορές, ένα αμορτισέρ μπορεί να διαγνωστεί ως ελαττωματικό, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται απλώς να στρώσει. Τα αμορτισέρ συνήθως αποθηκεύονται και μεταφέρονται οριζόντια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία μικρών θυλάκων αέρα, που ενδέχεται να επηρεάσουν τη δύναμη απόσβεσης. Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστάται να στρώσετε το αμορτισέρ 3 ή 4 φορές. Αυτό σημαίνει συμπίεση και επέκταση της ράβδου του εμβόλου για την απομάκρυνση του αέρα.

Ευθυγράμμιση τροχών
Ανάλογα με τη σχεδίαση του αυτοκινήτου, μπορεί να απαιτείται ευθυγράμμιση των τροχών, μετά την αντικατάσταση του γόνατου. Όλα τα γόνατα επηρεάζουν την ευθυγράμμιση με κάποιον τρόπο, επομένως είναι καλύτερο να ελέγξετε το συγκεκριμένο εγχειρίδιο σέρβις του αυτοκινήτου και τις προδιαγραφές.