Τεχνολογία αιχμής: Στιγμιότυπο από την έρευνα και ανάπτυξη της KYB

Με πάνω από 100 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα της υδραυλικής, έρχεται μία τεράστια γκάμα γνώσεων και εμπειριών. Αυτά περιλαμβάνουν τη φυσική αξιολόγηση της άνεσης και των χαρακτηριστικών της οδήγησης, από εξειδικευμένους οδηγούς, τεχνολογία, για την πρόβλεψη της συμπεριφοράς του οχήματος, μέσω προσομοιώσεων, υπολογιστών, ανάλυση, βάσει στατιστικών και πολλά άλλα. Τώρα, η KYB χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη επόμενης γενιάς, για να επιταχύνει και να βελτιώσει την ανάλυση των τεράστιων σε όγκο δεδομένων, που συγκεντρώθηκαν κατά την ανάπτυξη προϊόντων, τις δοκιμές και την κατασκευή.

Ρωτήσαμε την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της KYB, σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις τους:

Πώς χρησιμοποιεί η KYB την τεχνολογία AI για την ανάπτυξη της τεχνολογίας των αμορτισέρ;

Στον τομέα της τεχνολογίας, είναι σημαντικό να ταξινομήσουμε ένα τεράστιο μεγεθος δεδομένων και να τα μετατρέψουμε σε πληροφορίες με τεχνικό νόημα. Για να γίνει αυτό, το Τμήμα Βελτίωσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Digital Transformation Improvement Department) της KYB, κατασκευάζει μία πλατφόρμα IoT, που χρησιμοποιεί τεχνολογία cloud, για γρήγορη, ασφαλή και οικονομική συλλογή, ανάλυση και οπτικοποίηση τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων. Χρησιμοποιούμε την τεχνολογία AI, ως τον πυρήνα της πλατφόρμας.

Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μία μαγική τεχνολογία όπου, εάν εισάγουμε τα δεδομένα, θα εμφανιστούν οι απαιτούμενες πληροφορίες, για τον χρήστη. Το ισχυρό σημείο της AI, είναι η αποτελεσματική και με ακρίβεια εξαγωγή χαρακτηριστικών από τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Επομένως, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τα δεδομένα που θα εισαχθούν χρησιμοποιώντας τη μακροχρόνια εμπειρία και εξειδίκευση της KYB. Έχουμε μάθει να καταλαβαίνουμε τα σημεία που απαιτούν προσοχή στον όγκο της διαδρομής του αμορτισέρ, κατά το χρόνο εναλλαγής της κατεύθυνσης περιστροφής και την περιοχή υψηλής συχνότητας συμπίεσης / επέκτασης του ελατηρίου, κατά την επιτάχυνση. Από αυτά τα σημεία, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την AI για να εξαγάγουμε τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά που βρέθηκαν στο σύστημα διεύθυνσης, με “δεδομένα οχήματος στην στροφή” και την πρόσφυση του οδοστρώματος με τα ” δεδομένα κίνησης σε ανώμαλη επιφάνεια”.

Πείτε μας για τις τεχνολογίες ProsmoothTM και Hydraulic Fluid Additive Adjustment Technology της KYB

Η ομάδα μας, πραγματοποίησε πειράματα οδήγησης με έως και 600 διαφορετικούς συνδυασμούς λαδιών και εξαρτημάτων για τη συλλογή τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων, παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης των εξειδικευμένων μηχανικών δοκιμών μας. Ετοιμάσαμε υδραυλικά υγρά, για αμορτισέρ και εξαρτήματα που ολισθαίνουν μεταξύ τους, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ανταλλάσσοντας τα εξαρτήματα για πάρα πολλές φορές, αξιολογώντας φυσικά τα οχήματα με βάση τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των πελατών.

Η διαφορά μεταξύ της φυσικής αξιολόγησης και της πραγματικής συμπεριφοράς του οχήματος αναλύθηκε για να προσδιοριστεί η σχέση μεταξύ των αξιολογήσεων εργαστηριακών δοκιμών, των αξιολογήσεων μεμονωμένων εξαρτημάτων και των αξιολογήσεων στοιχείων. Προσδιορίσαμε την κύρια αιτία των χαρακτηριστικών τριβής που επηρεάζουν την αίσθηση οδήγησης, η οποία χάραξε τον δρόμο για την παρουσίαση της KYB Prosmooth ™. Η εσωτερική τριβή του αμορτισέρ ελέγχεται με τη χρήση υλικών που αναπτύχθηκαν πρόσφατα για ολισθαίνοντα εξαρτήματα και με τεχνολογία ρύθμισης προσθέτων υδραυλικού υγρού. Αυτό το προϊόν προσφέρει πολυτελή άνεση και υπεροχή στις στροφές.

Ο βελτιωμένος συνδυασμός οδήγησης, αίσθησης δρόμου και πρόσφυσης χρησιμοποιήθηκε αρχικά από το τμήμα KYB Motorsports, όπου βελτίωσε την απόδοση των αγωνιστικών αμορτισέρ. Η εισαγωγή της τεχνολογίας AI της KYB θα σημαίνει ότι μπορούμε να δοκιμάσουμε ακόμη περισσότερο, να συλλέξουμε και να αναλύσουμε περισσότερα σημεία δεδομένων πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια, δίνοντας στους μηχανικούς μας τη δυνατότητα να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο αυτό το πρωτοποριακό προϊόν.

Ποιες μελλοντικές τάσεις βλέπει η KYB από τους κατασκευαστές οχημάτων;

Ο τεράστιος αριθμός SUV και η άνοδος των αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης και των ηλεκτρικών οχημάτων ωθούν τους κατασκευαστές οχημάτων να αλλάξουν τη άποψή τους για τα αμορτισέρ. Για πολλούς κατασκευαστές οχημάτων, η άνεση γίνεται τώρα η προτεραιότητα. Επιπλέον, η μείωση βάρους δεν είναι τόσο σημαντική όσο πριν από μερικά χρόνια, λόγω της αυξημένης απόδοσης του οχήματος και του αριθμού των οχημάτων, που είναι είτε πλήρως ηλεκτρικά, είτε εξοπλισμένα με υβριδική τεχνολογία. Για τα ηλεκτρικά οχήματα, το μέγεθος της ανάρτησης είναι επίσης ένας παράγοντας, λόγω του μεγέθους και της θέσης των μπαταριών, όπως φαίνεται, στην πρόσφατη συνεργασία μεταξύ της KYB και της REE, για τη δημιουργία ανάρτησης ενσωματωμένης σε τροχούς.

Για τη βασική κατηγορία οχημάτων μπορούμε να προβλέψουμε την υιοθέτηση παθητικών πρόσθετων συστημάτων όπως το ADC (συστήματα που εξαρτώνται από τη συχνότητα) και υδραυλικά στοπ (Progressive Hydraulic Cushions), την πρόσφατη βραβευμένη εξέλιξη της KYB με το γκρουπ PSA. Για τη μεσαία κατηγορία, η τάση θα ήταν η χρήση μεταβλητής απόσβεσης σε απλές διαμορφώσεις (2 επιλογές απόσβεσης που επιλέγονται αυτόματα ή χειροκίνητα ή σε συνδιασμό) και για τα την πιο premium κατηγορία συστήματα όπως το KYB Intelligent Damping Control, θα αποτελούσαν τάση με 1 ή 2 βαλβίδες, σε συνδυασμό με την τεχνολογία σάρωσης του δρόμου, όπως φαίνεται στην πρόσφατη ΟΕ εξέλιξη της KYB ,με τις εταιρείες Lexus, Toyota και PSA.

Το επόμενο βήμα είναι η ενεργή ανάρτηση, αν και η μαζική εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας δεν είναι επικείμενη. Αυτή η ενεργή ανάρτηση, παρέχει πολλές διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου δονήσεων, του ελέγχου ισορροπίας που μειώνει την κλίση του αμαξώματος, τη βύθιση και την ανύψωση του εμπρός τμήματος του αμαξώματος, τον έλεγχο χαρακτηριστικών διεύθυνσης και του ελέγχου ύψους του αμαξώματος, για μέγιστη αεροδυναμική απόδοση.