Στο Επίκεντρο τα Κιτ Βάσης Ανάρτησης

Ακριβώς όπως ένα αμορτισέρ, ένα κιτ βάσης ανάρτησης καταπονείται περίπου χίλιες φορές κάθε χιλιόμετρο – αυτό σημαίνει ότι σε 80.000 χιλιόμετρα αυτό το μικρό αλλά σημαντικό εξάρτημα έχει μετακινηθεί έως και 75 εκατομμύρια φορές. Φανταστείτε πώς αυτή η ποσότητα εργασίας θα φθείρει τα ελαστικά εξαρτήματα στο κιτ βάσης.

Οι φθαρμένες βάσεις έχουν αρνητική επίδραση στον έλεγχο και την ασφάλεια οδήγησης. Η φθορά της βάσης εξαρτάται από τον τύπο διαδρομής, τα χαρακτηριστικά οδήγησης και το εκάστοτε όχημα, ωστόσο μια καλή ένδειξη είναι ότι εάν τα γόνατα είναι φθαρμένα, πιθανότατα θα έχουν φθαρεί και οι βάσεις. Επομένως, τα κιτ βάσης ανάρτησης θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε φορά που αντικαθίστανται τα γόνατα.

Τα κιτ βάσης παρέχουν ένα ελαστικό μαξιλάρι μεταξύ του πλαισίου και της ανάρτησης, συμβάλλοντας στη μείωση της καταπόνησης στην ανάρτηση, με την απορρόφηση των κραδασμών. Υπάρχει επίσης ένα ρουλεμάν στο μπροστινό κιτ που επιτρέπει στο τιμόνι να περιστρέφει το γόνατα της ανάρτησης και τους τροχούς. Επιστρέφει ομαλά το τιμόνι στη φυσική του ευθεία θέση, όταν απελευθερωθεί. Τα κιτ βάσης ανάρτησης μπορούν να επηρεάσουν τη γωνία με την οποία κάθεται το αμορτισέρ – εάν το λάστιχο έχει φθαρεί, μπορεί να προκαλέσει επιπλέον καταπόνηση σε αυτό και στα γύρω εξαρτήματα. Τα φθαρμένα ρουλεμάν δημιουργούν επίσης θορύβους χτυπήματος, κάτι που γίνεται αισθητό ακόμη πιο έντονα στα υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, λόγω της αθόρυβης λειτουργίας του κινητήρα.

Πώς να διαγνώσετε φθαρμένα κιτ βάσης

Η δοκιμή των οχημάτων στον δρόμο (ειδικά εκείνων με πάνω από 80.000 χλμ.) αποτελεί βασικό μέρος της διάγνωσης προβλημάτων ανάρτησης, συμπεριλαμβανομένων των κιτ βάσης, και βοηθά στην εξήγηση των προβλημάτων στον οδηγό. Βρείτε μία σύντομη διαδρομή κοντά στο συνεργείο σας που να περιλαμβάνει τις ακόλουθες δοκιμές:

• Ανώμαλη επιφάνεια δρόμου/σαμαράκια (για αίσθηση της σκληρότητας οδήγησης)
• Ακούστε για θορύβους, αισθανθείτε κραδασμούς του τιμονιού και τυχόν ανωμαλίες με το τιμόνι
• Γυρίστε το τιμόνι και αφήστε τα χέρια σας – επιστρέφει στη φυσική του ευθεία θέση;
• Επιλέξτε μια διαδρομή κοντά στο συνεργείο σας που να είναι ήσυχη και να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε επανειλημμένα
• Σχεδιάστε μια διαδρομή 3 λεπτών, μήκους 1,5 χιλιομέτρου, που να περιλαμβάνει εμπόδια μείωσης ταχύτητας, ένα μέρος όπου να μπορείτε να φρενάρετε και να επιταχύνετε γρήγορα και να στρίψετε με ασφάλεια. Η ταχύτητά σας δεν θα χρειαστεί να είναι πάνω από 50 χλμ./ώρα

Όταν επιστρέψετε στο συνεργείο, αποκλείστε τυχόν άλλους παράγοντες, όπως οποιονδήποτε υπερβολικό τζόγο σε άλλα εξαρτήματα της ανάρτησης, όπως οι σφαιρικοί σύνδεσμοι και τα συνεμπλόκ.

Συμβουλές οπτικού ελέγχου

Σπασμένο / ραγισμένο συνεμπλόκ: αυτό θα μπορούσε να έχει προκληθεί από επιθετικές συνθήκες οδήγησης ή δρόμου, όπως λακκούβες και ανώμαλες επιφάνειες. Μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικούς κραδασμούς που μεταφέρονται στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου και στον οδηγό, μειώνοντας την άνεση, αυξάνοντας την κόπωση – αλλαγές στις παραμέτρους απόσβεσης της ανάρτησης – επιταχυνόμενη φθορά της ανάρτησης και των συνεργαζόμενων εξαρτημάτων.

Αρπαγμένο ρουλεμάν: αυτό θα μπορούσε να έχει προκληθεί από λανθασμένη τοποθέτηση, εάν δεν εφαρμόστηκε ολόκληρο το βάρος του αυτοκινήτου κατά το σφίξιμο των παξιμαδιών στην απαιτούμενη ροπή στρέψης. Μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικούς κραδασμούς που μεταφέρονται στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου και στον οδηγό, θα απαιτείται αυξημένη δύναμη για την κίνηση του τιμονιού, το τιμόνι δεν θα επιστρέφει σε ευθεία θέση μόλις απελευθερώνεται και θα υπάρχει θόρυβος που προέρχεται από την ανάρτηση.

Παραμόρφωση / χαλάρωση του ρουλεμάν της άνω βάσης: αυτό θα μπορούσε να έχει προκληθεί από υπερβολικό φορτίο στον άξονα ή επιθετικές συνθήκες οδήγησης ή δρόμου, όπως λακκούβες και ανώμαλες επιφάνειες. Μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα υπερβολικούς κραδασμούς που μεταφέρονται στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου και τον οδηγό, αλλαγές στις παραμέτρους απόσβεσης της ανάρτησης και θόρυβος που προέρχεται από την ανάρτηση.

Συμβουλές πωλήσεων

Όταν έχετε δοκιμάσει ένα αυτοκίνητο με φθαρμένα κιτ βάσης και έχετε ολοκληρώσει την αντικατάσταση, δοκιμάστε το ξανά! Αμέσως θα δείτε και θα νιώσετε μία τεράστια διαφορά. Αυτό θα σας δώσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση κατά την πώληση μιας εργασίας στο σύστημα ανάρτησης την επόμενη φορά.

Η KYB προσφέρει μια πλήρη σειρά από ολοκληρωμένα κιτ βάσης με το πρόθεμα κωδικού SM – αυτό σημαίνει ότι περιλαμβάνονται η βάση, το ρουλεμάν και όλα τα παξιμάδια, οι βίδες και άλλα συνοδευτικά στοιχεία.

Προσέξτε όταν συγκρίνετε την τιμή ενός κιτ βάσης από διαφορετικές εταιρείες, πολλές από αυτές δεν θα προσφέρουν το πλήρες κιτ, κάτι που θα επηρεάσει την τιμή της μονάδας.