Ο Οδηγός της KYB EKS JC Κερδίζει το Πρωτάθλημα WRX

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross 2021 κέρδισε ο Johan Kristoffersson, οδηγός της KYB EKS JC, σε ένα δραματικό, χιονισμένο, τελευταίο Σαββατοκύριακο αγώνων στο Nürburgring στη Γερμανία.

Ο Σουηδός οδηγός Kristoffersson ξεκίνησε το τελευταίο Σαββατοκύριακο στη δεύτερη θέση, 17 βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Με μία κυρίαρχη πρώτη μέρα, έφερε τη διαφορά στους 4 βαθμούς. Σιγά σιγά μείωσε κι άλλο το προβάδισμα του πρώτου, κατά τη δεύτερη μέρα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μόνο να τερματίσει μπροστά από τον κύριο αντίπαλό του. Και αυτό έκανε.

Οι δύο κορυφαίοι οδηγοί ήταν ισόβαθμοι στο τέλος του τελευταίου αγώνα, όμως ο Kristoffersson κέρδισε το Πρωτάθλημα, χάρη στο γεγονός ότι είχε περισσότερες νίκες σε αγώνες αυτή τη σεζόν – μία σεζόν κατά την οποία η KYB EKS JC έπρεπε να ξεπεράσει πολλές προκλήσεις με ποινές, τρυπήματα στα ελαστικά και προβλήματα με το αυτοκίνητο. Το ένα τρίτο της σεζόν ο Kristoffersson είχε μία τεράστια απόσταση 28 βαθμών από την κορυφή.

Ο Kristoffersson είναι ο πιο επιτυχημένος οδηγός στο WRX μέχρι σήμερα. Αυτό ήταν το τέταρτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα RX που κερδίζει και η πρώτη του σεζόν με την KYB EKS JC. Εδραιώνει τη θέση του ως ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία αυτού του αθλήματος. Σκεπτόμενος τη νίκη του, δήλωσε: «Το τέταρτο χρυσό πρωτάθλημα! Είναι ένα συναίσθημα πραγματικά απίστευτο. Είναι ένα επίτευγμα από όλους στην ομάδα, έχουν δουλέψει πολύ σκληρά αυτή τη χρονιά και συνεχώς πίστευαν ότι είχαμε πραγματικά την ευκαιρία να κερδίσουμε τον τίτλο και δεν τα παράτησαν!»

Συγχαρητήρια στον Kristoffersson και ιδιαίτερα εύσημα στον συμπαίκτη του, Enzo Ide, ο οποίος έπαιξε έναν εξαιρετικά υποστηρικτικό ρόλο το Σαββατοκύριακο και τερμάτισε στην 6η θέση, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε ολόκληρο το πρωτάθλημα WRX. Εύσημα επίσης αξίζει η ομάδα των μηχανικών, των τεχνικών και του υποστηρικτικού προσωπικού για μία σεζόν σαν καμία άλλη. Αυτή είναι η τελευταία χρονιά που τα αυτοκίνητα του WRX θα έχουν παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς από την επόμενη σεζόν αλλάζουν σε ηλεκτρικά οχήματα.

Τα Audi S1 Quattro Supercars της KYB EKS JC χρησιμοποιούν όλα αμορτισέρ ΚΥΒ και ηλεκτρικό τιμόνι ΚΥΒ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή της ΚΥΒ στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, επισκεφθείτε το www.kybsport.com και τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης της KYB Ευρώπης.